Δημήτρης Ουγγαρέζος: “Η Ελενα βγάζει… νύχια για τον Μάρκο”!

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «άνθρωπος για όλες τις δουλειές», καθώς αναλαμβάνει πολλές τηλεοπτικές αποστολές. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, που φέτος βρίσκεται μαζί με τον Μάρκο Σεφερλή στο «Mega με μία», ενώ έχει προτείνει και δικά του formats στο κανάλι, απαντά στη φημολογία που συνόδευσε την παρουσία του στην εκπομπή και αποκαλύπτει αν θα μπορούσε να γίνει φίλος με το ζευγάρι των παρουσιαστών.

-Το πρώτο τρίμηνο της σεζόν πέρασε. Οι εντυπώσεις από τη συμμετοχή σου στο «Mega με μία»;
-Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι δεν έχω μετανιώσει ούτε μια στιγμή που την παραμονή πριν την πρεμιέρα της εκπομπής συμφώνησα να είμαι κι εγώ τελικά καθημερινά σε αυτήν τη παρέα. Μία απόφαση που πήρα έπειτα από συζήτηση που είχα τόσο με τον Μάρκο Σεφερλή και την Ελενα Τσαβαλιά, όσο και αργά το βράδυ –μη σου πω ξημερώματα– με την Ελενα Κατραβά.
-Επειδή είχε ακουστεί έντονα πως δεν ήθελες να είσαι στη συγκεκριμένη εκπομπή, τουλάχιστον σε καθημερινή βάση, δεν φοβήθηκες μήπως κάποιοι σου καταλογίσουν ότι άλλα λες και άλλα κάνεις;
-Πρώτον, το κανάλι δεν ήθελε να είμαι στο πρωινό και μάλιστα όταν μου ανακοινώθηκε μου είχε κακοφανεί. Στη συνέχεια, όταν πέρασα το πρώτο σοκ που μου προκάλεσε η τηλε-ματαιοδοξία μου, σκέφτηκα πως έπειτα από έξι συνεχόμενα χρόνια που βρισκόμουν κάθε μέρα στη πρωινή ζώνη, κατάλαβα πως είχαν δίκιο. Επρεπε να προχωρήσω παρακάτω. Γι’ αυτό και στη συνέχεια, όταν τελικά μου ζήτησαν να είμαι και φέτος μαζί με τον Μάρκο, είπα ότι δεν θέλω να είμαι καθημερινά για να μπορώ να κάνω και κάποια διαφορετικά πράγματα, όπως η αποστολή για παράδειγμα στα Κύθηρα, αλλά και το «Ουγκατσάλεντζ».
-Τελικά βέβαια σε βλέπουμε κάθε μέρα στο πλατό…
-Ναι, γιατί μπορώ να κάνω τελικά και κάποια άλλα, διαφορετικά πράγματα και να νιώθω πως δοκιμάζομαι και εξελίσσομαι, αλλά και να περνάμε καλά και με τον Μάρκο.

-Πάντως, η εκπομπή δείχνει να μην έχει βρει την τηλεοπτική της ταυτότητα. Φαίνεται πως το ψάχνετε ακόμα…
-Κοίτα, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, δεν μπορώ να σου πω ότι δεν το ψάχνουμε. Ομως, γιατί αυτό να είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό; Το να ψάχνεται κανείς σημαίνει πως δεν εφησυχάζει. Σημαίνει πως θέλει να γίνεται διαρκώς καλύτερος.
-Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη μετά την πρεμιέρα της εκπομπής, που είδες τον Μάρκο να κάνει μέχρι και 60% τηλεθέαση;
-Ποια ήταν η πρώτη μου σκέψη; Οτι ευτυχώς που αποφάσισα να είμαι κάθε μέρα στην εκπομπή (γέλια)! Σοβαρά τώρα, ένιωσα μεγάλη χαρά, γιατί ο Μάρκος είναι ένας άνθρωπος που του αξίζει η επιτυχία. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος με μια τηλεοπτική αγνότητα και με μια αλήθεια. Είναι μια τηλεοπτική προσωπικότητα άγραφη που μπορεί να κάνει πολλά και στον χώρο της τηλεόρασης. Ομως, από την άλλη μεριά, έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια στη ζώνη αυτήν πως το πρωινό δεν είναι… σπριντ, αλλά μαραθώνιος και πως ποτέ και τίποτα δεν τελειώνει από την πρώτη μέρα.
-Το τελευταίο διάστημα το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 προηγείται σε τηλεθέαση. Σε εσάς υπάρχει πανικός ή εκνευρισμός;
-Ειλικρινά, δεν έχω δει κανέναν πανικό ούτε κανέναν εκνευρισμό. Αυτό που είδα είναι μια ανασυγκρότηση και ένα «πάμε γερά σαν ομάδα και ένα σφίξιμο της γροθιάς». Αλλωστε, τα ποσοστά τηλεθέασης αφορούν περισσότερο τον διευθυντή προγράμματος και τον διευθυντή του εμπορικού, οι οποίοι φυσικά περιμένουν να δουν και συνολικά όλο τον χρόνο, τα 6μηνα, τα 3μηνα, μη σου πω μέχρι και τα… 9μερα να ζήσουμε να τον θυμόμαστε, βοήθειά μας (γέλια).
-Εχει τηλεοπτικές ανασφάλειες ο Μάρκος;
-Νομίζω πως δεν έχει καμία τηλεοπτική ανασφάλεια και κυρίως καμία τηλεοπτική ανασφάλεια αυτού του τύπου. Δεν νιώθει ότι απειλείται από τον άλλο που βρίσκεται δίπλα του, αλλά το πώς συμπληρώνεται. Δεν σε βάζει απέναντι, αλλά δίπλα του και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

-Και η Ελενα Τσαβαλιά τι άνθρωπος είναι; Με όλα αυτά που έχουν ακουστεί από το καλοκαίρι, αν μου έλεγες πως είναι μέχρι και… διαβολογυναίκα, θα σε πίστευα (γέλια)!
-Καμία σχέση. Είναι απίστευτα ευγενική και αξιοπρεπέστατη. Είναι μια γυναίκα ευτυχισμένη που τα έχει βρει με τον εαυτό της. Τον δε Μάρκο τον λατρεύει και εννοείται πως αν αντιληφθεί τίποτα ύποπτο, στην προσπάθειά της να τον προστατέψει, βγάζει… νύχια. Οταν ένας άνθρωπος, λοιπόν, είναι άρτιος, έντιμος, ηθικός στην προσωπική του ζωή, να είσαι σίγουρη πως έτσι λειτουργεί και επαγγελματικά.

-Με τον Μάρκο και την Ελενα θα μπορούσατε να γίνετε φιλαράκια;

-Ολοι μπορούμε να είμαστε εν δυνάμει φίλοι, όμως, αν εξαιρέσεις τη Μαίρη Συνατσάκη και για κάποιο χρονικό διάστημα που ήμασταν φίλοι με τον Γιώργο Λιάγκα, εγώ δεν έχω φιλίες από αυτό τον χώρο. Εχω τους καλούς μου φίλους από τα χρόνια του σχολείου που με ακολουθούν μια ολόκληρη ζωή και είμαι τρισευτυχισμένος.
-Να υποθέσω πως μετά τα… παρατράγουδα που υπήρξαν με τη φιλία σου με τον Γιώργο Λιάγκα, κάηκες στον χυλό και τώρα φυσάς και το γιαούρτι;
-Καμία σχέση… Ετσι ήμουν ανέκαθεν, έτσι λειτουργούσα. Εχω μεν πολλούς γνωστούς από τον χώρο της τηλεόρασης και -της showbiz, όμως φίλους ποτέ δεν έκανα.
-Τελικά πιστεύεις ότι άξιζε τον κόπο που δεν ακολούθησες τον Γιώργο Λιάγκα στον ΑΝΤ1 και θέλησες να παραμείνεις στο Mega, και κάπως έτσι να επέλθει και η ρήξη στη σχέση σας;
-Φυσικά και άξιζε τον κόπο που αποφάσισα να συνεχίσω στο Mega, φυσικά και δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Αυτό όφειλα να κάνω για το κανάλι το οποίο με είχε στηρίξει και με είχε πιστέψει. Επειδή δεν έχω ούτε μπάρμπα στην Κορώνη, ούτε γκόμενα στέλεχος καναλιού, ούτε θείο καναλάρχη, και επειδή ότι έχω καταφέρει το έχω καταφέρει μόνος μου, είναι σημαντικό για μένα να είμαι εντάξει σε όσους με πίστεψαν και φρόντισαν να μου ανοίξουν την πόρτα.

-Κάποια στιγμή στην αρχή της φετινής σεζόν είχε ειπωθεί πως με το Mega βρίσκεστε σε συζητήσεις και για κάποιο δικό σου format;
-Εχω καταθέσει στο κανάλι τρεις διαφορετικές προτάσεις για τρεις διαφορετικές ζώνες. Περιμένουν οι άνθρωποι και έναν πιλότο που δεν έχω προλάβει να κάνω και ίδωμεν…
-Οι πάντες στην τηλεόραση σκίζονται για να πάρουν το χρίσμα του βασικού παρουσιαστή εδώ και τώρα. Εσύ το πας πιο… αργά και σταθερά.
-Χωρίς αυτό που θα σου πω να θέλω να φανεί αλαζονικό, πρέπει να σου εξομολογηθώ πως πιστεύω στις δυνατότητές μου, πιστεύω σε μένα και επειδή δουλεύω και σαν το σκυλί, θεωρώ πως αργά ή γρήγορα οι κόποι μου θα αναγνωριστούν, γι’αυτό ίσως ούτε βιάζομαι ούτε αγχώνομαι.
-Δεν είσαι ανυπόμονος;
-Οχι, δεν είμαι της λογικής ή τώρα, ή ποτέ και όποιον πάρει ο Χάρος. Θέλω να ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι.
-Δουλευταράς λες ότι είσαι, είσαι και τυχερός;
-Φυσικά… Παίζει απίστευτο ρόλο το να βρεθεί κανείς την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση.

-Η τηλεόραση αλλοτριώνει;

-Φουλ! Εχω δει ανθρώπους δίπλα μου να μεταλλάσσονται κανονικότατα.
-Εσύ πώς δεν την έχεις πατήσει;
-Ισως γιατί βρέθηκα σε αυτό τον χώρο στα 28-29 μου. Ισως γιατί πλέον είμαι 35, ίσως γιατί με το που βλέπω ότι δεν πάω καλά και πως κάτι ύποπτο μου συμβαίνει, φροντίζω να αυτοαναχαιτίζομαι και να μου ρίχνω και καμιά καρπαζιά.
-Είσαι ο Δημήτρης και…
-Είμαι καλά! Επειτα από τόσα χρόνια σε αυτό τον χώρο, εξακολουθώ να κοιμάμαι τα βράδια έχοντας απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μου.

Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More