Δημήτρης – Σάββας : Οι Ελληνες ήταν πάντα… χαβαλέδες !

Δεν μπορεί, «Πλάκα κάνουν»… Ηρθαν στους δέκτες μας και έτσι απλά με την… τρέλα τους -με την καλή έννοια- και το κέφι τους κατάφεραν να κερδίσουν μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης. Ο Δημήτρης Βλάχος και ο Σάββας Πούμπουρας απαντούν μέσα από αυτή την συνέντευξη, στις φήμες που τους θέλουν να μη μιλιούνται, μιλάνε για τις πλάκες που κάνουν, υποστηρίζουν ότι «ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε, γιατί έρχονται και μεγαλύτερες… καφρίλες» και δηλώνουν χαρακτηριστικά με χιούμορ πως… “δεν αναγκάζουμε κανέναν με το μαστίγιο να κάτσει να μας δει” !

-Το περιμένατε πως θα βγαίνατε στον αέρα και θα τα καταφέρνατε να σημειώσετε τόσο μεγάλη επιτυχία;
– Δημήτρης, Σάββας: Η αλήθεια είναι πως όντως την πιστεύαμε πολύ την εκπομπή… Πιστεύαμε πως είχε τη δυναμική για να τα καταφέρει και να πάει καλά. Και την πιστεύαμε, πρώτον γιατί άρεσε και σε εμάς ευθύς εξαρχής, μόλις μας έδειξαν κάποια επεισόδια από το φορμά του εξωτερικού και δεύτερον, γιατί πιστέψαμε πως όλο αυτό μας πηγαίνει, μας εκφράζει και μπορούμε να το υποστηρίξουμε απόλυτα.

-Πιστεύετε πως θα τα καταφέρνατε να κερδίσετε το στοίχημα της τηλεθέασης στα νεανικά κοινά, ακόμα και απέναντι από την «Ζωή της άλλης»;
– Δημήτρης: Εντάξει, κανείς δεν μπορεί προκαταβολικά να κάνει τόσο συγκεκριμένες προβλέψεις και εκτιμήσεις. Προσωπικά πίστευα ότι θα τα πάμε καλά, όμως δεν ήξερα αυτό, το πώς ακριβώς θα «μεταφραστεί» σε ποσοστά τηλεθέασης.
– Σάββας: Συμφωνώ με τον Δημήτρη, αν και εγώ πρέπει να σου πω ότι δεν μπήκα στο τριπάκι τού να κάτσω και να ασχοληθώ με το ποιον θα έχουμε απέναντι ή μέσα από ποια τηλεοπτική ζώνη θα βγούμε στον αέρα. Δεν με ενδιέφερε… Και δεν με ενδιέφερε, γιατί δεν έχω τον… νταλγκά των ποσοστών τηλεθέασης.

-Ναι, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, τις περισσότερες φορές από τα ποσοστά τηλεθέασης κρίνεται και το τηλεοπτικό σας μέλλον.
– Σάββας: Εχεις δίκιο, αλλά κι από την άλλη, άλλες τόσες φορές προγράμματα που δεν αξίζουν πάνε καλά και εκπομπές που πραγματικά αξίζουν, δεν σημειώνουν και την ανάλογη πορεία στους πίνακες τηλεθέασης. Αυτή την εποχή δε, προγράμματα που δεν αξίζουν… μία, σαρώνουν στους πίνακες τηλεθέασης. Οπότε τι να λέμε; Εννοείται πως είναι ευχάριστο να βλέπεις πως έχεις καλή τηλεθέαση, όμως δεν θα τρελαθούμε κιόλας για το χατίρι της (γέλια).

-Από τη στιγμή που ξεκίνησε η προβολή τού «Πλάκα κάνεις», τι σας λένε συνήθως στον δρόμο;
– Δημήτρης, Σάββας : Πως έχουμε πολύ τρέλα και πως κάθε Τετάρτη οργανώνονται μέχρι και… παρέες για να δουν όλοι μαζί την εκπομπή.

-Στήνονται… κερκίδες;
– Δημήτρης, Σάββας: Κανονικά (γέλια)… Γιατί η αλήθεια είναι πως το «Πλάκα κάνεις» το απολαμβάνεις καλύτερα, όταν είσαι με παρέα. Και όταν σου μιλάμε για… κερκίδα, εννοούμε κερκίδα κανονική, η οποία «συνοδεύεται» από πίτσες, μπίρες και όλα τα σχετικά. Με άλλα λόγια; Τύφλα να `χει το Τσάμπιονς Λιγκ.

-Είχατε την αγωνία μήπως βγείτε στον αέρα και το χιούμορ σας αυτό δεν τα καταφέρει να «περάσει» στον κόσμο;
– Δημήτρης, Σάββας: Οχι, γιατί πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθούμε να πιστεύουμε μέχρι και τώρα, πως στήνουμε μία καλοπροαίρετη εκπομπή, η οποία δεν προσβάλλει κανέναν και ο μοναδικός της στόχος είναι να χαρίσει απλόχερα το γέλιο και τον χαβαλέ. Αλλωστε, από τη στιγμή που κατά τη διάρκεια του γυρίσματος διασκεδάζαμε κι εμείς οι ίδιοι, αλλά και όλοι οι συντελεστές της εκπομπής, γιατί να θεωρούσαμε πως το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να μην άρεσε στον κόσμο;

-Παρ’ όλα αυτά υπήρξαν και κάποιοι που είπαν πως οι φάρσες σας είναι κομματάκι… χοντροκομμένες.
– Δημήτρης: Εννοείται, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους! Φυσικά και θα υπήρχαν και κάποιοι που θα έλεγαν κάτι τέτοιο. Ομως, όπως λέει και η παροιμία, «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα»! Δεν αναγκάζουμε κανέναν με το… μαστίγιο για να κάτσει να μας δει.
– Σάββας: Και ακόμα δεν έχετε δει τίποτα (γέλια)… Ερχονται και μεγαλύτερες… καφρίλες, με την καλή έννοια πάντα. Προσπαθούμε η εκπομπή να έχει απ’ όλα και… light φάρσες και λιγάκι πιο… χοντρές, έτσι ώστε και να καλύπτουμε όλα τα γούστα και για να υπάρχει και ένα… σασπένς για τον τηλεθεατή. Η εκπομπή δεν έχει νόημα να γίνει… αναμενόμενη !

-Υπήρξαν φορές που ξεπεράσατε τα όρια;
– Δημήτρης: Νομίζω πως δεν έχουμε ξεπεράσει τα όρια, γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό,το γεγονός πως όσοι συμμετέχουν, κάνουν φάρσες στους δικούς τους ανθρώπους, οπότε πρώτοι απ’ όλους ξέρουν μέχρι πού μπορούν να το φτάσουν και πώς μπορούν να χειριστούν σωστά μία κατάσταση. Επίσης, ρωτάμε και όλους τους παίκτες διαρκώς για το αν θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, άρα πώς να ξεπεράσουμε τα όρια;
– Σάββας: Επίσης και κάποιες στιγμές να υπήρξαν που να πήγαμε να ξεφύγουμε, τελικά δεν έγινε, γιατί από τη στιγμή που είμαστε… δύο, ο ένας συγκρατεί τον άλλο.

-Απαραίτητη προϋπόθεση για να πει κανείς «Πλάκα κάνεις», είτε συμμετέχοντας στην εκπομπή είτε βλέποντάς την από το σπίτι, ποια είναι;
– Δημήτρης: Μα φυσικά το να έχει χιούμορ…
– Σάββας: Κανονικά η εκπομπή μας θα έπρεπε να χαρακτηριστεί… «αυστηρώς ακατάλληλη για όσους δεν έχουν χιούμορ»!

-Οι Ελληνες έχουν χιούμορ;
– Δημήτρης: Σαφέστατα και το χιούμορ μας είναι αυτό που μας σώζει από τα δύσκολα.
– Σάββας: Θέλει και ρώτημα; Οι Ελληνες ήταν ανέκαθεν… χαβαλέδες, γι’ αυτό και είμαστε σούπερ, φοβεροί τύποι!

-Και… μεταξύ σας τι γίνεται; Πώς τα πάτε; Κάποιοι έσπευσαν να πουν πως βρίσκεστε στα μαχαίρια…
– Δημήτρης: Εννοείται, σιγά και μη δεν το έλεγαν… Το να ακουστεί κάτι τέτοιο ήταν εντελώς αναμενόμενο. Η τηλεόραση αγαπάει την ίντριγκα και αυτό είναι γνωστό σε όλους μας.
– Σάββας: Αν η εκπομπή δεν πήγαινε καλά, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα, τώρα που η εκπομπή «πουλάει», έχουν αρχίσει να ακούγονται κι όλα αυτά τα… κουλά, αλλά όντως ήταν στο πρόγραμμα. Ετσι είναι το παιχνίδι.

-Δηλαδή, ο ανταγωνισμός είναι γυναικείο… μικρόβιο;
– Δημήτρης: Οι γυναίκες έχουν μία παραπάνω… κλίση σε αυτό (γέλια).
– Σάββας: Ο ανταγωνισμός δεν έχει να κάνει με το φύλο. Αν το έχεις μέσα σου το μικρόβιο, το έχεις, πάει τελείωσε. Απλώς ξέρεις ποια μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες; Ισως οι γυναίκες είναι ανταγωνιστικές και τους φαίνεται, ενώ οι άνδρες το κάνουν πιο… καλυμμένα!
– Δημήτρης: Ασε που αν είχαμε σφαχτεί, θα μας φαινότανε. Πώς μπορεί κανείς να είναι μέσα στην τρελή χαρά και να παρουσιάζει μία τόσο φαν εκπομπή, όταν με τον άλλον είναι στα… μαχαίρια, μόλις κλείνουν οι κάμερες;

Πηγή : ΤV Εθνος

Read More

And More