Δημοσιογράφοι και τεχνικοί στο Alter αποφάσισαν την κατάληψη του σταθμού !

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των 700 εργαζόμενων του Alter.

Οσο για το τι αποφάσεις πάρθηκαν τελικά, μετά τα όσα συζητήθηκαν και για τα οποία σας μίλησα αναλυτικότατα λίγο πιο νωρίς ;

Οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να μοιραστούν όλα τα χρήματα (το 1.700.000 ευρώ δηλαδή…) σε όσους έχουν κάνει επίσχεση και στο τέλος του μήνα που ο μεγαλομέτοχος του καναλιού Γιώργος Κουρής που δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει μισό μισθό σε όλους, να εξοφληθούν τα μπλοκάκια συνεργασίας και όλοι όσοι δεν έχουν κάνει επίσχεση εργασίας.

Οι τεχνικοί πάλι από την δική τους πλευρά, φαίνεται πως επιμένουν με αυτά τα χρήματα να εξοφληθούν όλους τους μισθμούς τους και ότι… περισσέψει να δοθεί σε δημοσιογράφους και διοικητικούς.

Οσο για το αν το πρόγραμμα του καναλιού ξεκινήσει κανονικά και πάλι από Δευτέρα; Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει, αφού πρώτα θα πρέπει να παρθεί σχετική απόφαση από τον Γιώργο Κουρή, εκτιμώντας τις αποφάσεις που έχουν πάρει οι ενώσεις των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών.

Τέλος, όση ώρα γραφόντουσαν αυτές οι γραμμές, πάρθηκε και ακόμα μία σημαντική απόφαση. Αποφασίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι οι τεχνικοί και οι διοικητικοί να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου και του… αέρα του καναλιού.

Read More

And More