Δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ηθοποιοί στη λίστα των φοροφυγάδων

Δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ηθοποιοί στη λίστα των φοροφυγάδων | tlife.gr

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha το υπουργείο οικονομικών έχει στα χέρια του μια λίστα με 500 επώνυμα πρόσωπα τα οποία φοροδιαφεύγουν συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια. Μία ένδειξη για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση είναι το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και παραπάνω που χρωστάει ο καθένας τους στην εφορία.

Το ΣΔΟΕ κρατά μια λίστα με 20 πασίγνωστα άτομα τα οποία χρωστούν περισσότερα από τον Τόλη Βοσκόπουλο. Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι εδώ και δύο χρόνια έχουν σταματήσει οι κατασχέσεις σε μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες που ακόμη και γα 40.000€ προβαίνουν σε ποινικές διώξεις.

Τα ονόματα αυτών των καλλιτεχνών θα αργήσουν να βγουν διότι καθυστερούν οι τράπεζες έως και 3 μήνες, για να δώσουν τα στοιχεία αυτά. Επίσης το ΣΔΟΕ έχει αρχίσει έλεγχο που αφορά σχέσεις καλλιτεχνών με ποδοσφαιρικές ομάδες. Με έναν απλό πολλαπλασιασμό, αν σκεφτούμε ότι 500 επώνυμοι καλλιτέχνες χρωστούν τουλάχιστον 1.500.000€ ο καθένας, τότε το κράτος μας έχει ζημία 750.000.000€.

Συνολικά επώνυμοι και μη φοροφυγάδες χρωστούν στο δημόσιο 60 δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η χώρα θα δανειοδοτηθεί με 110 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην χρεωκοπήσουμε. Από αυτά τα χρήματα, άμεσα μπορούν να εισπραχθούν μόνο τα 40 δισεκατομμύρια.

READ more