Δολοφονία Φιλοπάππου: Ραγίζουν καρδιές η μάνα και ο πατέρας του θύματος

Οι μνήμες της δολοφονίας πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο του 25χρονου, Νίκου Μουστάκα, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο λόγω της πτώσης του από το λόφο του Φιλοπάππου ενώ ήδη έχει πέσει θύμα ληστείας αναβιώνουν σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Υπενθυμίζεται πως πριν τρεις μήνες είχε καταδικαστεί για την υπόθεση ένας ανήλικος Πακιστανός σε κάθειρξη 10 ετών ενώ σήμερα δικάζονται ένας 29χρονος Πακιστανός και ένας 26χρόνος Ιρακινός οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για τον θάνατο του 25χρονου.

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας καθώς και σωρεία ληστειών που φέρονται να διεπράχθησαν στην ίδια περιοχή με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Πρώτοι μάρτυρες εξετάστηκαν στη δίκη οι γονείς του θύματος.

«Πέρυσι όλα ήταν στρωμένα γι αυτόν είχε άδεια και σε τρεις ημέρες θα έφευγε για να επιστρέψει στη Σκωτία. Ο γιος μου πήγε με μια φίλη στου Φιλοπάππου, ήταν απόγευμα προς βραδάκι ήρθε κάποιος κενός τους ζήτησε τσιγάρο, ο γιος μου είπε δεν έχω τσιγάρα μαζί μου αυτός έφυγε και όταν έφυγε και ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο ξαναγύρισε μαζί με άλλους δυο, ο ένας έσπασε ένα μπουκάλι ο άλλος τον απειλούσε με μαχαίρι και ο ανήλικος κρατούσε την κοπέλα για να πάρει ότι είχε πάνω της. Κι εγώ διερωτώμαι ο γιος ήταν 1,77 αυτοί οι δυο δεν μπορούσαν να του πάρουν ότι είχε πάνω του αντί να τον σκοτώσουν; Τον έσυραν μέχρι τον γκρεμό κι έπεσε το παιδί. Ο ένας είχε άσυλο (Πακιστανός), δεν ξέρω πως του δόθηκε, τον πλήρωναν 400 ευρώ, είχε σπίτι.

Αυτό το κόλπο με το τσιγάρο ήταν προσχεδιασμένο προκειμένου να κάνουν επόπτευση του χώρου. Πιστεύω ακράδαντα ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν, ο Πακιστανός πήγαινε εκεί κάθε μέρα τον ήξερε καλά τον χώρο», τόνισε στην κατάθεση του.

Πηγή: Newsit

Read More

And More