“Dr. Cook”: Πότε κάνει τελικά πρεμιέρα και ποιοι θα είναι φέτος οι νέοι μαθητές του Γ. Λουκάκου;

Ο «Dr. Cook» συνεχίζει τα μαθήματα μαγειρικής και φέτος στο Mega. Ο Γιάννης Λουκάκος από την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 18.00, θα βρίσκεται και πάλι στις οθόνες μας και θα μοιράζεται τα μυστικά της τέχνης του μαζί μας.

Φέτος, δίπλα στο Γιάννη θα βρίσκονται τρεις μαθητευόμενοι σεφ: ο Αναστάσιος Λύκος, η Αθηνά Μπίμη και ο Μανώλης Τσιρίκος. Τρία νέα παιδιά που αγαπούν και έχουν σπουδάσει τη μαγειρική και θα βοηθούν το σεφ στην εκτέλεση των συνταγών.

Στην εκπομπή προστίθεται μια νέα ενότητα. Κάθε Κυριακή θα βλέπουμε το Γιάννη, ανάλογα με το θέμα της εκπομπής, να πηγαίνει σε αγορές, να ψωνίζει τα βασικά του υλικά, να εξοπλίζει την κουζίνα του, να μιλά με προμηθευτές και παραγωγούς. Ακόμη, στα φετινά μαθήματα θα υπάρχουν και αφιερώματα στις διεθνείς κουζίνες.

Η πρώτη εκπομπή είναι αφιερωμένη στην πατάτα. Το 75% της πατάτας αποτελείται από νερό και το υπόλοιπο από άμυλο, ενώ υπάρχουν περίπου 4000 διαφορετικές ποικιλίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Γιάννης μάς δίνει χρήσιμες συμβουλές: πως να επιλέγουμε σωστά τις πατάτες, ποιος είναι ο σωστός τρόπος φύλαξής τους, πώς να τις διατηρούμε φρέσκες. Πηγαίνει σε μια λαϊκή αγορά για να συναντήσει έναν πατατοπαραγωγό.

Και φυσικά ετοιμάζει τρεις υπέροχες συνταγές: πατάτες φούρνου με σάλτσα από ψητές πιπεριές, πατάτες ντοφινουάζ, και κροκέτες πατάτας με σάλτσα γιαούρτι.

Read More

And More