Δραματική προειδοποίηση: Ο κορονοϊός είναι σε όλη τη χώρα – Έρχονται δύσκολες μέρες

Οι εστίες του κορονοϊού ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, γηροκομεία και δομές μεταναστών μπαίνουν σε καραντίνα και η χώρα μας σε καθημερινή βάση μετρά πολλά κρούσματα.

Ο κορονοϊός βρίσκεται πλέον παντού, σε όλη την Ελλάδα και την… πολιορκεί όπως προκύπτει από τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, με την Αττική να εξακολουθεί να αποτελεί την μεγαλύτερη εστία μόλυνσης. Τα νέα για το εμβόλιο φαίνονται αισιόδοξα αλλά μέχρι να υπάρξει μαζικός εμβολιασμός έχουμε ακόμα… μακρύ δρόμο.

Οι ασυμπτωματικοί συνεχίζουν να αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα διότι μεταδίδουν τον ιό χωρίς να το ξέρουν και η Ελλάδα βιώνει μια ανοδική τάση από τις αρχές Αυγούστου με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι μας περιμένουν ακόμα πιο δύσκολες ημέρες.

Ο Γιάννης Τούντας Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 χτύπησε και πάλι το καμπανάκι. Η Ελλάδα μετρά σήμερα 241 κρούσματα και από αυτά τα 118 είναι στην Αττική γεγονός που εξακολουθεί να φέρνει την ανησυχία στα ύψη: «Είμαστε στην ανοδική φάση του δεύτερου κύματος που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου. Δεν υπάρχει σταθεροποίηση. Πρέπει να προσέξουμε γιατί τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική φάση άρα μας περιμένουν ακόμα πιο δύσκολες στιγμές και ώρες. Δεν θα έλεγα ότι θα φουντώσει η πανδημία, αλλά ότι είμαστε σε αυξητική τάση. Το αν θα φουντώσει εξαρτάται από το πόσο θα τηρούνται τα μέτρα που έχουν ληφθεί», τόνισε ο κ. Τούντας.

Πηγή: Newsit

Read More

And More