Δύο ολοκαίνουργιες σειρές έρχονται στην ΕΡΤ !

Δύο ολοκαίνουργιες ξένες σειρές, δύο σειρές του… κουτιού, έρχονται λίαν συντόμως στους δέκτες μας μέσα από την δημόσια τηλεόραση. Η δημόσια τηλεόραση μένει πιστή στην προσπάθεια που κάνει φέτος να βγάλει στον αέρα μία σειρά από ξένες, σημαντικές παραγωγές και η αλήθεια είναι, πως προσωπικά το χαίρομαι πολύ, μιας και αυτές οι σειρές – αρκεί να τις ανακαλύψει κανείς φυσικά – μπορούν μία χαρά να γίνουν η απάντηση στην λαίλαπα των τούρκικων σειρών που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση.

Πρόκειται ,λοιπόν, για τις σειρές , “Οι επάνω και οι κάτω” και “Το τέλος της παρέλασης”.

“Οι επάνω και οι κάτω” (θα παίζει κάθε Τρίτη στις 10.05 μ.μ.)

Ακόμα δύο νέες, ξένες σειρές έρχονται να προστεθούν αυτό τον χειμώνα στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ΝΕΤ. Η δημόσια τηλεόραση προσπαθεί φέτος να στήσει ένα πραγματικά ενδιαφέρον ξένο πρόγραμμα, το οποίο αν φροντίσει κανείς να ανακαλύψει, πραγματικά αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσει, μιας και πρόκειται για έναν ιδανικό τρόπο… απόδρασης από τα τούρκικα που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση !

“Οι επάνω και οι κάτω”
(από 27 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη στις 10.05 μ.μ.)

Η θρυλική σειρά του BBC επιστρέφει ανανεωμένη, με τους καλύτερους νέους ηθοποιούς του αγγλικού κινηματογράφου. Μια ματιά στα μυστικά και τα ήθη της αγγλικής κοινωνίας του Μεσοπολέμου, με την υπογραφή ποιότητας του BBC.

Το 1930 μια πλούσια οικογένεια εγκαταλείπει την έπαυλή της στο Λονδίνο. Τελευταία αφήνει το σπίτι η πιστή οικονόμος Rose, η οποία αναπολεί τις στιγμές που έζησε εκεί μαζί με την οικογένεια. Έξι χρόνια αργότερα, η Rose θα επιστρέψει στην έπαυλη ως οικονόμος των νέων ιδιοκτητών, μιας εύπορης οικογένειας από τις ΗΠΑ, που μετοίκισαν στην Αγγλία. Η Rose προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά και στα σύγχρονα ήθη ενός κόσμου που συνεχώς μεταβάλλεται, υπό το πρίσμα της ανόδου του ναζισμού, αλλά και του πολέμου που βρίσκεται προ των πυλών.

Στην έπαυλη επικρατεί ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της φινέτσας και της λεπτότητας των «πάνω» ενοίκων και της σκληρής καθημερινότητας των «κάτω» ενοίκων. Και οι δύο όμως αυτοί «κόσμοι», σύντομα θα εμπλακούν σε έναν κυκεώνα ψεμάτων, μυστικών και σκανδάλων.

“Το τέλος της παρέλασης”
(από 23 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή στις 10.05 μ.μ.)

Μία ιστορία αγάπης και προδοσίας στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα, ζωντανεύει στους δέκτες μας μέσα από αυτή την παραγωγή. Αθωότητα και προδοσία, οι απαρχές του φεμινισμού και οι απαρχές του φεμινισμού και το τέλος του παλαιού κόσμου, σε μία κοινωνία όπου η ηθική, οι σχέσεις, και οι ιδέες αλλάζουν ριζικά.

Ένα ερωτικό τρίγωνο αναπτύσσεται τις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου: ο Christopher, ένας Άγγλος αριστοκράτης είναι παντρεμένος με την όμορφη αλλά σκληρή Sylvia, η οποία περιμένει ένα παιδί – ενδεχομένως όχι το δικό του… Η ζωή του Christopher αλλάζει άρδην, όταν έρχεται σε επαφή με μια μαχητική φεμινίστρια, την Valentine, την οποία ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Πιστός στις συντηρητικές του αρχές, ο Christopher αρνείται να πάρει διαζύγιο από τη νόμιμη σύζυγό του, ακόμα και όταν εκείνη δηλώνει ανοικτά τον δεσμό της με έναν άλλο άνδρα.

Η φρίκη του πολέμου, όμως, θα δημιουργήσει νέες συνθήκες, θα κλονίσει συθέμελα το παραδοσιακό πλέγμα αξιών, με αποτέλεσμα οι ήρωες της σειράς να επαναπροσδιορίσουν ριζικά την κοσμοθεωρία τους, σε ένα περιβάλλον που κατεδαφίζονται οι βεβαιότητες αιώνων και οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν για πάντα.

Read More

And More