Δύο χρόνια φυλακή στο γιατρό του Γ. Αλβέρτη

Ποινή φυλάκισης 2 ετών επέβαλε το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον έναν από τους δύο νευροχειρουργούς που κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια, σε βάρος του Γιώργου Αλβέρτη, συζύγου της Αλεξίας Έβερτ, κόρης του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ.

Η σύζυγος του θύματος κα Εβερτ, που κατέθεσε στο δικαστήριο, τόνισε ότι ο Γιώργος Αλβέρτης, μετά την επέμβαση εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές, που, εξαιτίας αμέλειας των γιατρών και κυρίως του επικεφαλής της ομάδας, εξελίχθηκαν σε ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη, καταστώντας τον ασθενή “άτομο με αναπηρία, πλήρως εξαρτώμενο από άλλους”.

Το δικαστήριο έκρινε υπαίτιο για την βλάβη σε βάρος του κ. Αλβέρτη, τον νευροχειρουργό Δημήτρη Ρολόγη, ως τον έχοντα τον πρώτο λόγο υπεύθυνο για την επέμβαση και την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς, ενώ αθώωσε τον δεύτερο κατηγορούμενο γιατρό.

Στην ομάδα των νευροχειρουργών “κάτω” από τον κ. Ρολόγη, ήταν κι άλλος ένας γιατρός, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν κλήθηκε σε εξηγήσεις για την υπόθεση, από την πταισματοδίκη, που χειριζόταν την μήνυση της κας Έβερτ.

Για τη βλάβη σε βάρος του Γιώργου Αλβέρτη, η σύζυγός του έχει καταθέσει και αγωγή αποζημίωσης στο Πρωτοδικείο.

Read More

And More