Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο τραγουδιστή – Υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο

Ο Γάλλος τραγουδιστής Τζόνι Χάλιντεϊ (Johnny Hallyday) υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο που του διαγνώστηκε πριν από μερικούς μήνες, όπως αποκάλυψε αργά χθες διευκρινίζοντας ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει και θέλοντας να σταματήσει τα “ψέματα” και τις “ανησυχητικές ειδήσεις” για την κατάσταση της υγείας του.

“Πράγματι πριν από μερικούς μήνες μού βρήκαν καρκινικά κύτταρα, για τα οποία υποβάλλομαι σε θεραπεία”, γράφει ο 73χρονος ρόκερ σε μήνυμά του στο Twitter χωρίς να αναφέρει το είδος του καρκίνου από το οποίο έχει προσβληθεί. “Η ζωή μου δεν είναι σε κίνδυνο, είμαι πολύ καλά και σε καλή φυσική κατάσταση”.

Ο τραγουδιστής έκανε την ανακοίνωση αυτή, ενώ το περιοδικό Closer γράφει στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα ότι “ο Τζόνι Χαλιντέι έχει προσβληθεί από καρκίνο, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ ανησυχητική”. Σύμφωνα με το Closer, πάσχει από καρκίνο των πνευμόνων.

Η ανακοίνωση αυτή για τον διασημότερο ρόκερ της Γαλλίας προκάλεσε αμέσως εκδηλώσεις υποστήριξης στο Twitter. “Κουράγιο Τζόνι”, “Καλή τύχη σε αυτή τη μάχη”, “Σε περιμένουμε στη σκηνή, έχει κλείσει το ραντεβού, είσαι βράχος (roc), σε αγαπάμε”, γράφουν οι θαυμαστές του.

Φήμες ανησυχητικές για την υγεία του Χάλιντεϊ κυκλοφορούσαν εδώ και μερικές ημέρες, μετά το μήνυμα στο Facebook της κόρης του Λορά Σμε. Ο δικηγόρος της ηθοποιού, ο Ερβέ Τεμίμ, δήλωσε την Τρίτη στο AFP ότι θα καταθέσει μήνυση ενώπιον του Πρωτοδικείου του Παρισιού για πειρατεία στον λογαριασμό της. Η υγεία του Χάλιντεϊ έγινε ένα ευαίσθητο θέμα για τα μέσα ενημέρωσης μετά την επείγουσα νοσηλεία του στις ΗΠΑ το 2009.

Έπειτα από μια εγχείρηση για δισκοπάθεια στο Παρίσι, ο τραγουδιστής χρειάστηκε να νοσηλευτεί εκτάκτως στο Λος ‘Άντζελες λόγω επιπλοκών που παρουσίασε. Τότε αναγκάστηκε να ακυρώσει σειρά συναυλιών τις οποίες παρουσίαζε ως αποχαιρετιστήρια περιοδεία. Είχε πέσει σε κώμα και παραλίγο να πεθάνει.

Ακολούθησε μακρά περίοδος ανάρρωσης και κατάθλιψης την οποία ξεπέρασε για να επιστρέψει στη σκηνή συνεχίζοντας μια καριέρα εξαιρετική και μακροχρόνια που άρχισε το 1960 και σφραγίστηκε από επιτυχίες που έχουν μείνει στη συλλογική μνήμη: “Le Pénitencier”, “Noir c’est noir”, “Retiens la nuit”, “Cheveux longs idées courtes”, “Pour moi la vie va commencer”, “Quand revient la nuit”, “Que je t’aime”, “La musique que j’aime”, “Ma gueule”, “Quelque chose de Tennessee”, “Allumer le feu”…

Σε μια καριέρα 50 χρόνων, ο Τζόνι Χαλιντέι απέκτησε τρεις γενιές θαυμαστών. Οι συναυλίες του ήταν μεγαλειώδεις, με εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές. Έγραψε δεκάδες δίσκους, οι οποίοι πωλήθηκαν κατά εκατομμύρια και βραβεύτηκε με πολλές διακρίσεις.
Ακούραστος ο Χάλιντεϊ, ο οποίος ζει στο Λος ‘Άντζελες με τη σύζυγό του και τις δύο υιοθετημένες κόρες του, αναμένεται να λάβει μέρος τον Ιούνιο σε περιοδεία μαζί με τους ‘Εντι Μίτσελ και Ζακ Ντιτρόν.

Ο τραγουδιστής μετέχει επίσης στην ταινία του Κλοντ Λελούς “Chacun sa vie” που θα προβληθεί στις αίθουσες στις 15 Μαρτίου.

Θα είναι ένα νέο στάδιο σε μια καριέρα ηθοποιού που γνώρισε τα πάνω και τα κάτω της, ωστόσο με λίγους ρόλους που ξεχώρισαν, εκ των οποίων τρεις σε ταινίες που επιλέχθησαν στο Φεστιβάλ των Καννών: “L’aventure c΄est l΄aventure” (“Η περιπέτεια είναι περιπέτεια”) του Κλοντ Λελούς (1972), “Detective” (“Ντετέκτιβ”) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ (1985) και “Vengeance” (“Εκδίκηση”) του Τζόνι Τo (2009).

Read More

And More