Αυτές είναι οι τάσεις στα μαλλιά για την άνοιξη! Αποκλειστικό backstage video με τον κορυφαίο Eugene Souleiman

Υπάρχει ένας hair stylist που είναι ο αγαπημένος μου. Εμένα και όλου του beauty κόσμου! Ο λόγος για τον Eugene Souleiman από τον οποίο έχω την τύχη να έχω πάρει συνέντευξη και ο οποίος ορίζει τον τρόπο που εσύ θα χτενίζεις τα μαλλιά σου κάθε σεζόν. Και αυτό γιατί βρίσκεται στα backstage των shows των μεγαλύτερων οίκων ανά τον κόσμο (βλ. DKNY, Acne, Jeremy Scott και πολλοί, πολλοί ακόμη).

Στο βίντεο που θα δεις παρακάτω, ο Eugene Souleiman που εκτός από top expert και beauty infuencer είναι και Global Creative Director της Wella Professionals, μας βάζει μαζί του στα backstage των ανοιξιάτικων shows, μας αποκαλύπτει beauty μυστικά και μας δείχνει τις κυρίαρχες τάσεις στα μαλλιά για τη νέα σεζόν.

Individuality! Το no 1 hair trend και πώς θα το πετύχεις!
Πέρα από όλα αυτά τα υπέροχα μαλλιά και τις εμπνεύσεις στις οποίες μας σύστησε ο Eugene Souleiman, υπάρχει ένα no1 trend στα μαλλιά που ο ίδιος το εφάρμοσε και στο catwalk του DKNY. Ποιο είναι αυτό; Η διαφορετικότητα και το να δουλεύουμε πάνω στη φυσική βάση των μαλλιών μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που είδαμε πολλά και διαφορετικά μαλλιά σε ένα show!

“Η DKNY είναι ένα brand από τη Νέα Υόρκη και η Νέα Υόρκη είναι ένα συνονθύλευμα λαών, γι’ αυτό στην επίδειξη χρησιμοποιήθηκαν πολλοί διαφορετικοί τύποι κοριτσιών. Το κοινό τους στοιχείο ήταν το αίσθημα ότι είναι νέες, χαλαρές και δυναμικές. Δεν ήθελα να αποκλίνω από τις προσωπικότητες των κοριτσιών, δημιουργώντας μαλλιά που θα ήταν πολύ αφηρημένα. Ήθελα κάτι πολύ αληθινό: μαλλιά με προσωπικότητα αλλά και ακατέργαστη υφή. Αυτό ήταν διαφορετικό για κάθε κορίτσι, αλλά ήθελα όλες να δείχνουν δυνατές”.

Η βασική τεχνική:
Ο Eugene δούλεψε με την υφή των μαλλιών κάθε κοριτσιού, δεν πήγε ενάντιά της. Για κάθε μοντέλο, ήθελε ένα look που ήταν καθαρό και γλαφυρό αλλά και εύκολο. Το κλειδί σε αυτό ήταν η απλότητα – αν και επρόκειτο για μια απλότητα που ήταν πιο εύκολο να την περιγράψει κανείς παρά να την πετύχει.
“Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να διατηρήσει κανείς την απλότητα, όμως μαζί με την απλότητα έρχεται η αγνότητα, η εντιμότητα και η ακεραιότητα. Το θέμα ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν για να ενισχύσουμε την υφή των μαλλιών, ώστε να δείχνουν φυσικά – παρόλο που δεν ήταν. Μου αρέσει η ιδέα να κοιτάζει κανείς ένα χτένισμα και να γνωρίζει ότι κάτι έχει γίνει, αλλά να μην μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς”.
Παίζοντας με τους διαφορετικούς τύπους μαλλιών στην επίδειξη, ο Eugene δημιούργησε ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό look για τα κορίτσια με πιο μακριά, πιο ίσια μαλλιά, κάνοντας τα πιο επίπεδα στην κορυφή και σχηματίζοντας μια έντονη χωρίστρα στη μέση. Για να δημιουργήσει το look, ο Eugene πρώτα χτένισε τα μαλλιά επίπεδα στο κεφάλι, τούφες-τούφες χρησιμοποιώντας το EIMI Stay Styled. Επίσης, χρησιμοποίησε ένα από τα αγαπημένα του προϊόντα, το EIMI Shape Me, για να κάνει λεία την κορυφή. Δημιούργησε μια έντονη χωρίστρα στο κέντρο και στερέωσε τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά, έχοντας δημιουργήσει μια απόλυτα λεία υφή. Στη συνέχεια, ενθάρρυνε την κίνηση και την υφή με το EIMI Sugar Lift.

“Κάναμε ένα κόλπο με το EIMI Stay Styled. Δεν το ψεκάσαμε απευθείας στις ρίζες, γιατί αυτό θα δημιουργούσε μια γραμμή. Αντιθέτως το ψεκάσαμε από πάνω, ώστε να γίνει καλύτερα η διάχυση του προϊόντος. Χτενίσαμε τα μαλλιά ώστε να είναι ίσια, κάθε τμήμα χωριστά κολλώντας τα στη στρώση λακ που ψεκάζαμε από κάτω καθώς προχωρούσαμε. Τα ήθελα τελείως λεία, χωρίς να φαίνονται οι γραμμές που αφήνει η χτένα.
Χρησιμοποίησα το EIMI Shape Me στις ρίζες για να τιθασεύσω κάθε φύτρα που εξείχε. Το EIMI Shape Me είναι για μένα ένα θαυματουργό προϊόν, προσφέρει τέλεια ισορροπία κρατήματος και λάμψης χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά για αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μαζί με άλλα προϊόντα – είναι πολύ καλό μαζί με λίγο gel για διακριτικό, δυνατό κράτημα. Στη συνέχεια, ψέκασα το EIMI Sugar Lift στο κάτω μισό των μαλλιών για να δώσω ματ υφή. Έτσι, το χτένισμα είχε δύο διαφορετικές υφές: λεία υφή στην κορυφή και πιο φυσική ατημέλητη υφή κάτω. Είναι ένα πραγματικά cool look, το λατρεύω.”

Read More

And More