Ε. Πετιλόν: ”Η απεξάρτηση είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη!”

Στην καινούρια του αρχή ο Ερρίκος Πετιλόν είναι μόνος του, ακόμη αν και συνεχίζουν να τον λατρεύουν οι γυναίκες. Όπως διαβάσαμε στο ”People”, ο 49χρονος Ερρίκος εγκατέλειψε την Αθήνα πριν από 6 χρόνια και πλέον ζει στη Θεσσαλονίκη. Σχετικά με την πρώτη δήλωσε: ”Δεν έχει νόημα πια αυτή η πόλη. Σου ζητά να είσαι συνεχώς συνεπής σε όλα, να έχεις καλή σχέση με τον επαγγελματικό μηχανισμό και δεν σου προσφέρει καμία βάση για να μπορέσεις να λειτουργήσεις σαν άνθρωπος.”

Η ζωή του φάνταζε τέλεια στα μάτια κάποιων. Ήταν όμως; ”Πάντα όλοι έλεγαν για ‘μένα: Α, ο Ερρίκος! Με πόσες γυναίκες έχει πάει; Καλά περνάει αυτός… Φώτα, τηλεόραση, μια χαρά. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να δει λίγο μέσα μου. Ότι δεν είμαι κενός.”

Ο ίδιος παραδέχεται πως ήταν εθισμένος σε… θανάσιμες και δαπανηρές ουσίες. Το 1998 τον συνέλαβαν στη Γλυφάδα για αγορά ενός γραμμαρίου ηρωίνης προς ιδίαν χρήση. Μένει καθαρός για 7-8 χρόνια και στις 17 Μαρτίου 2008 συνελήφθη στην Ομόνοια για αγορά μικροποσότητας κοκαΐνης. Τότε γύρισε και είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: ”Είμαι άρρωστος, ρε παιδιά. Είμαι χρήστης.”

Την περίοδο που έζησε στην Αμερική, έμαθε να μην φοβάται τον θάνατο. Εργάστηκε για αρκετό διάστημα, σε μαγαζί με χαλιά, σε μια κακόφημη περιοχή, όπου οι πωλητές ήταν πρώην φυλακισμένοι κι είχαν τα πιστόλια πρόχειρα στις τσέπες τους. ”Εκεί έμαθα να μην φοβάμαι τον θάνατο. Έχω εκπαιδευτεί σ’ αυτόν. Κι είναι τόσα αυτά που μου έχουν συμβεί. Μόνο ο αργός θάνατος με τρομάζει”, είπε ο Ερρίκος.

Επιπλεόν, δηλώνει πως δεν θέλει να θυμάται λεπτομέρειες από την περίοδο που ήταν εξαρτημένος. Παρόλα αυτά ανέφερε: ”Είναι ένας κύκλος που έκλεισε οριστικά. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τα μαθήματα που πήρα σχετικά με τα λάθη και τις αδυναμίες μου και φροντίζω για την εξέλιξή μου.”

Πώς όμως, τα κατάφερε; ”Τη μάχη μου δεν την έδωσα μόνος μου. Προσευχήθηκα για βοήθεια στον Θεό, αλλά υπήρξαν και φίλοι που με στήριξαν και μου έδωσαν το χέρι στη δύσκολη στιγμή.”

Σχετικά με την απεξάρτηση: ”Είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη. Κι όποιος πιστεύει ότι οι χρήστες είναι χαμένη υπόθεση δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν υπάρχει άνθρωπος, γνήσιος στην ψυχή που δεν έχει κάνει λάθη. Εγώ φοβάμαι αυτούς που δεν έχουν κάνει λάθη, γιατί σκέφτονται ύπουλα”.

Για την Ρούλα Κορομηλά: ”Δεν πήγε καλά η συνεργασία μας στο CIAO ANT1. Υπήρχε πολλή ένταση. Δεν έχω πρόβλημα με την Ρούλα, αλλά δεν τη βλέπω και δεν ασχολούμαι μαζί της”. Και για την Χριστίνα Λαμπίρη: ”Η Λαμπίρη είναι φίλη μου. Δεν μου ζήτησε να παραμείνω στο πάνελ της εκπομπής, επειδή προέκυψαν οι δυσκολίες στα προσωπικά μου”.

Διάβασε περισσότερα στο ”People” που κυκλοφορεί!

Read More

And More