Έφτασε το Αγιο Φως στην Αθήνα – Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους

Θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας- Πάνω απο 100.000 πιστοί στον Πανάγιο Τάφο- Με καθυστέρηση τριών ωρών λόγω τεχνικού προβλήματος αναχώρησε από την Αθήνα η αποστολή

Λίγο αργότερο ο Πατριάρχης Θεόφιλος παραδίδοντας το Άγιο Φως στην ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας τόνισε ότι “αυτό το Φως, το Φως του Χριστού που ελάβαμε πάντα να αγιάζει, να φωτίζει, και να ενισχύει το νου και να θερμαίνει την καρδιά των κυβερνώντων”.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε τις θερμές πασχάλιες ευχαριστίες του στην ελληνική κυβέρνηση και τον εκπρόσωπο αυτής, υφυπουργό κ. Δ. Δόλλη και επεσήμανε ότι “η ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας”.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης στην αντιφώνησή του είπε : “Για άλλη μία φορά εφέτος στον Πανάγιο αυτό χώρο η πίστη όλων των χριστιανών ανταμείφθηκε και πάλι με την ευλογία του κυρίου. Και πρόσθεσε ότι “με την μέριμνα της Ελλάδας το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε πάμπολλες εστίες Χριστιανών Ορθοδόξων φέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας. Ο κ. Δόλλης ανέφερε επίσης ότι “αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να παραλάβω σήμερα εκ μέρους του ευσεβούς ελληνικού λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας το ανέσπερο και άγιο φως της Ανάστασης από τα χέρια του μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ΄”. Ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.

To χρονικό της καθυστέρησης

Η αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 07:00 το πρωί του Μ. Σαββάτου.

Το αεροσκάφος «Εμπραέρ» που επρόκειτο να μεταφέρει την ελληνική αποστολή απογειώθηκε κανονικά, την ώρα που ήταν προγραμματισμένο, αλλά μετά από μισή ώρα πτήσης παρουσίασε τεχνική ένδειξη και ο πιλότος το προσγείωσε προληπτικά στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Περίπου τρεις ώρες μετά, η ελληνική αποστολή αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα με άλλο αεροσκάφος του ίδιου τύπου, το οποίο έφθασε εκτάκτως από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

Με την πτήση 920 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στις 20.45, θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το Άγιο Φως.

Εκπρόσωποι εκκλησιών από τη βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να το παραλάβουν και να το μεταφέρουν στις κατά τόπους ενορίες.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, από όπου θα διανεμηθεί στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης.

Read More

And More