“Έφυγε” από τη ζωή η Σμαρούλα Γιούλη, τρεις μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της

“Έφυγε” από τη ζωή η Σμαρούλα Γιούλη, τρεις μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της | tlife.gr
Μόλις τρεις μήνες μετά τον άδικο χαμό του θεατρικού επιχειρηματία, Β. Λειβαδά που κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του, πέθανε η σύζυγός του Σμαρούλα Γιούλη.
Η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός είχε αρχίσει τον τελευταίο καιρό να εκδηλώνει προβλήματα υγείας και στην κηδεία μάλιστα του Λειβαδά είχε καταρρεύσει και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Η ψυχολογική της κατάρρευση ήταν πιθανότητα η αιτία που την οδήγησε στον θάνατο σε συνδυασμό με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Βιογραφικό
Η Σμαρούλα Γιούλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δ. Ροντήρη και συνέχισε με χορό και τραγούδι.
Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στον κινηματογράφο σε ηλικία 9 ετών (το 1943), στην ταινία “Η φωνή της καρδιάς”.
Στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο «Χαρούμενα νιάτα» και στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Κατερίνα και το Μάνο Κατράκη στο έργο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Από το 1958 ως θιασάρχης πλέον, ανέβασε τα έργα: «Άννα Φρανκ», «Κουρέλι», «Πειρασμός» κ.ά.

Το 1960 απέκτησε δική της θεατρική στέγη και μαζί με το σύζυγό της, θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιβαδά, ανέβασαν πολλά έργα ελλήνων συγγραφέων (Γ. Σουρή, Π. Παλαιολόγου, Σπ. Μελά, Δ. Γιανουκάκη, Δ. Ψαθά, Γ. Ρούσσο, Γ. Τζαβέλλα, Κ. Μουρσελά κ.ά.), αλλά και ξένων (Εντ. Φίλιπο, Α. Νικολάι, Ντ. Φο, Αλ. Χάκετ κ.ά.) και συνεργάστηκε, με σχεδόν, όλους τους έλληνες σκηνοθέτες. Ακόμα έχει σκηνοθετήσει πρόζες και μουσικά θεάματα όπως το μιούζικαλ «20 χρόνια Θεοδωράκης», «Καφενείον η Ελλάς» κ.ά.
Η κηδεία της ηθοποιού θα γίνει την Παρασκευή στο νεκροταφείο Ζωγράφου στις 15:30.

READ more