Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

Εφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Ο γνωστός εφοπλιστής έδινε τη μάχη του από τις 20 Μαρτίου σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας μετά από καρδιακό επεισόδιο. 

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1948  και ήταν ιδιοκτήτης της “Angelicoussis Shipping Group”, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του, Αντώνη Αγγελικούση. Ήταν ο κορυφαίος, ελληνικής καταγωγής, εφοπλιστής για το 2017, σύμφωνα με την “Lloyd’s List”. Ήταν γιος του Αντώνη Αγγελικούση και της Μαρίας Παπαλιού. Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία του πατέρα του το 1973. Αδελφή του ήταν η Άννα Αγγελικούση, η οποία αποτελεί μια από τις ισχυρές γυναίκες της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας.

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης μπήκε στην εταιρεία το 1973 και ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Angelicoussis Shipping Group το 1989, μετά τον θάνατο του πατέρα του Αντώνη Αγγελικούση.

Το 1992 ίδρυσε την Kristen Navigation (μετονομάστηκε σε Maran Tankers Management το 2009), η οποία ανέλαβε το κομμάτι των tankers, ενώ το επόμενο έτος προχώρησε στις πρώτες παραγγελίες 5 πλοίων capesizes, χύδην φορτίου, από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries.> Εκείνη την εποχή ήταν τα μεγαλύτερα πλοία του είδους που είχε παραγγείλει ποτέ Έλληνας εφοπλιστής. Το 2000 αποφάσισε να επεκτείνει τον τομέα των tankers, με νέες παραγγελίες πλοίων Aframaxes, Suezmaxes και VLCCs.

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More