Έφυγε από την ζωή ο Pierre Berge, ο σύντροφος του Yves Saint Laurent [pics]

Έφυγε από την ζωή ο Pierre Berge, ο σύντροφος του Yves Saint Laurent [pics] | tlife.gr

Πριν λίγη ώρα, ανακοινώθηκε ο θάνατος του Pierre Berge, ο οποίος ήταν επί χρόνια σύντροφος του μεγάλου σχεδιαστή μόδας, Yves Saint Laurent και μαζί είχαν ιδρύσει τον διεθνή οίκο. Ο επιχειρηματίας έφυγε από την ζωή, το πρωί της Παρασκευής, μετά από μακροχρόνια αρρώστια. Η ανακοίνωση έγινε από το Pierre Bergé – Yves Saint Laurent Foundation του Παρισιού, όπου με μεγάλη λύπη έκαναν γνωστή την είδηση του θανάτου του ιδρυτή τους. Ο Pierre Berge άφησε την τελευταία του πνοή στα 86 του χρόνια, στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Saint-Remy-de-Provence.

«Το Ιδρυμα Pierre Bergé – Yves Saint Laurent, Paris και το Ιδρυμα Jardin Majorelle, Marrakech ανακοινώνουν με βαθιά λύπη τον θάνατο του προέδρου και ιδρυτή τους Πιέρ Μπερζέ, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 05:39, στην κατοικία του στο Saint-Rémy-de-Provence» έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Ο Pierre Berge ήταν, μεταξύ άλλων, συνιδρυτής και επικεφαλής επί 40 χρόνια του Οίκου Υψηλής Ραπτικής Yves Saint Laurent, πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου της εφημερίδας Le Monde και ακτιβιστής για τα δικαιώματα της γκέι κοινότητας αλλά και ιδρυτής της ένωσης Sidaction εναντίον του AIDS.
Η ερωτική ιστορία του με τον Yves Saint Laurent, ήταν εμβληματική και είχε γίνει μέχρι και βιβλίο και ταινία για τον κινηματογράφο. Οι δυο τους έζησαν σχεδόν 50 χρόνια κοινής ζωής, αν και δεν μπόρεσαν ποτέ να παντρευτούν και είχαν στεγάσει τον έρωτά τους στα σπίτια τους στο Μαρακές, στον πύργο Gabriel στη γαλλική Νορμανδία αλλά και στο πολυτελές διαμέρισμα της αριστερής όχθης του Παρισιού. Ο επιχειρηματίας γνώρισε τον σχεδιαστή μόδας το 1958, αλλά ερωτεύθηκαν το 1961, όπου και αποφάσισαν να ιδρύσουν τον διάσημο οίκο μόδας. Αν και χώρισαν το 1976, παρέμειναν φίλοι και συνεργάτες και δεν αποχωρίστηκε ποτέ ο ένας τον άλλον, μέχρι το 2008, όπου ο γνωστός μόδιστρος πέθανε νικημένος από τον καρκίνο. Παρότι δεν ήταν μαζί, εκείνη την χρονιά, λίγο πριν φύγει από την ζωή ο Yves Saint Laurent, ένωσαν τις ζωές τους με σύμφωνο συμβίωσης.

READ more