Εικόνες πανικού και μεγάλο χάος στους δρόμους από τον σεισμό στην Αθήνα!

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα και ολόκληρη την Αττική στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής (19.07.2019). Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας, κοντά στο ρήγμα απ’ όπου προήλθε ο σεισμός του 1999 και ξύπνησε μνήμες.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και βοή και έγινε αισθητός σε όλη την Αττική αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως σε Κόρινθο, Αίγινα, Νάξο, Πάρο, Άνδρο, βόρεια Εύβοια, Σύρο, Λιβαδειά, Χαλκίδα και Ιτέα. Κόσμος σε πολλές περιοχές, ακόμη και στην Ερμού, βγήκε στους δρόμους τη στιγμή του σεισμού αλλά και μετά καθώς ο σεισμός προκάλεσε τρόμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού, την ώρα του σεισμού, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πανικόβλητος επισκέπτης φαίνεται ότι χτύπησε άθελα του με τον αγκώνα του επισκέπτρια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.  Ένα παιδί 8 ετών τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση καμινάδας στο Καματερό μετά το σεισμό στην Αθήνα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Επίσης, άλλοι δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και πήγαν μόνοι τους στο Θριάσιο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο σεισμός στην Αθήνα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε «κομφούζιο» στους δρόμους, με πολλούς οδηγούς να είναι κολλημένοι στην κίνηση. Αυτό φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου οι επιβάτες να προλάβουν. Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, θα υπάρξει καθυστέρηση 1-2 ώρες, και θα πρέπει οι επιβάτες να επικοινωνήσουν είτε με την εταιρεία που ταξιδεύουν είτε με το λιμεναρχείο για να ενημερωθούν.

Πηγή: Newsit

Read More

And More