Είναι 14 ετών, αλλά δεν χωράει στο σχολικό λεωφορείο!

Στο επίκεντρο της προσοχής φαίνεται πως βρίσκεται η 14χρονη μαθήτρια από τη Βραζιλία που σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί η πιο ψηλή έφηβη στον κόσμο. Ο λόγος για την Elisany Silva, η οποία πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που της έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση του ύψους της.

Το κορίτσι είναι μόλις 14 χρόνων και έχει ύψος 2 μέτρα και 6 εκατοστά. Οι γονείς της φαίνεται πως έχουν ανησυχήσει πολύ με την σπάνια ασθένειά της, αλλά η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει περαιτέρω έξοδα για γιατρούς.
Η κοπέλα, ωστόσο, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, κι αυτό γιατί δυσκολεύεται να κάνει ακόμη και τα πιο απλά πράγματα. “Δεν μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο γιατί δυσκολεύεομαι να καθίσω σωστά στο σχολικό λεωφορείο”, λέει στη δημόσια τηλεόραση και προσθέτει: “Είναι δύσκολα ακόμη κι όταν είμαι μέσα στο σπίτι γιατί πολλές φορές χτυπώ το κεφάλι μου στο ταβάνι”.

Η Elisany ζει σε ένα μικρό σπίτι με την αδελφή της τη μητέρα της και τον πατριό της και δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για να πάει σε γιατρούς και να βρει που οφείλεται το πρόβλημά της. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες που έχουν ακούσει για την περίπτωση του κοριτσιού, αλλά δεν την έχουν εξετάσει, αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι να πάσχει απο “γιγαντισμό”, μια ασθένεια που αυξάνει τις ορμόνες αυξησης του ύψους και μπορεί να της προκαλέσουν προβλήματα υγεία και στο μέλλον.

Δες το video με τη συνέντευξή της 14χρονης στην τοπική τηλεόραση:

Read More

And More