Ειρήνη Αγαθοπούλου: Η πιο νεαρή βουλευτής του κοινοβουλίου!

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου είναι μόλις 27 χρονών και κατάφερε να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γεννήθηκε το 1985, και είναι η πρώτη βουλευτής της Αριστεράς που εξελέγη με το ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κιλκίς. Προέρχεται από οικογένεια που έχει μεγάλη αγάπη για τις φυσικές-φυτικές θεραπευτικές μεθόδους και δεν είναι τυχαίο που επέλεξε να σπουδάσει φαρμακευτική, μιας και ο μπαμπάς της είναι φαρμακοποιός, ενώ η μητέρα της είναι βιολόγος.

Η φαρμακοποιός από το Κιλκίς λοιπόν, όταν πριν από έναν χρόνο επέστρεψε από την Πίζα της Ιταλίας, με το μεταπτυχιακό στη φυτοθεραπεία, στην ιδιαίτερη πατρίδα της στο Κιλκίς, η Ειρήνη αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. «Μέχρι τότε ήμουν ανένταχτη αλλά πέρυσι το καλοκαίρι βλέποντας τη δύσκολη κατάσταση, μπήκα στα βαθιά και προερχόμενη από αριστερή οικογένεια, εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ», λέει το νεαρότερο μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Στα 27 της χρόνια ορκίστηκε βουλευτής τον Μάιο και όπως συνηθίζει να λέει αστειευόμενη, «πέρασα την ψυχρολουσία, τώρα έχω τον αέρα». Η νεαρή φαρμακοποιός, που εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση φαρμακείων στο Κιλκίς, ήρθε πρώτη στις εκλογές του Μαΐου με 2.000 ψήφους και μπήκε πρώτη στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Τα ζητήματα με τα οποία θα ήθελε να ασχοληθεί είναι αυτά που σχετίζονται με την ανεργία των νέων, ενώ για τον νομό της θεωρεί σημαντικά ότι το νοσοκομείο υπολειτουργεί και η βιομηχανική περιοχή εγκαταλείπεται.

«Προέχουν ωστόσο τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της χώρας, όπως είναι η ανακούφιση του πληθυσμού από τα δυσβάσταχτα μέτρα του μνημονίου και γενικότερα η ανάπτυξη μιας κοινωνικής πολιτικής που θα βοηθήσει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα», δηλώνε.

H Ειρήνη πρόσφατα ενημέρωσε και το εξωφυλλό της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, βάζοντας την παρακάτω φωτογραφία και περνώντας το δικό της μήνυμα.

Mετά τις πρώτες εκλογές του Μαϊου, μάλιστα, έδωσε και την πρώτη της συνέντευξη στο Kilkis-Press, όπου ανέλυσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή και ιεράρχησε τα προβλήματα του νομού του Κιλκίς.

Read More

And More