Retro beauty! Ποια είναι τα 7 πιο κλασικά προϊόντα ομορφιάς;

H Anna Wintour δεν αποχωρίζεται ποτέ τα τεράστια μαύρα κοκάλινα γυαλιά της. Η Merylin Monroe φορούσε πάντοτε eyeliner. Κάθε μεγάλη φιγούρα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει στιγματίσει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει ένα σήμα κατατεθέν που το κάνει να ξεχωρίζει από πλήθος. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ράφια των καλλυντικών. Όταν βγαίνω για shopping το μάτι μου πάντα πέφτει πάνω σε μια Nivea, την κρέμα που χρησιμοποιούσαν αφειδώς οι γιαγιάδες μας ή μια Elnett, τη λακ που φοράνε οι μαμάδες μας (ή κι εμείς) χρόνια τώρα! Ναι, είναι τα πιο κλασικά προϊόντα ομορφιάς που για πολλά, πολλά χρόνια έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας. Συγκεντρώσαμε τα 7 best of. Τσέκαρε το ντουλάπι του μπάνιου ή το boudoir σου. Σίγουρα θα δεις ένα από αυτά!

Chanel no 5 Eau de Parfum, € 120.70 τα 100ml


Έχει περιγραφεί ως το πιο θρυλικό άρωμα ανά τον κόσμο και όχι τυχαία αφού σήμερα, 80 και πλέον χρόνια μετά την δημιουργία του, πωλείται 1 κάθε 50 δευτερόλεπτα! Πρόκειται για ένα ultra αισθησιακό και sexy άρωμα που έχει σαν βάση του το σανδαλόξυλο. Κοινός τόπος; Αποκλείεται να μην το φορέσεις και να μην εισπράξεις τουλάχιστον ένα κοπλιμέντο για την μυρωδιά σου (όσες δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμη πρέπει να σπεύσουν!). Και κάτι που ίσως δεν γνώριζες: στην Coco παρουσιάστηκαν πέντε αρώματα κι εκείνη διάλεξε το πέμπτο κατά σειρά. Έτσι άντλησε και το όνομά του, Chanel no5.
Bonus quote: ” Τι φοράω στο κρεβάτι; Chanel no5 και μόνο!” είχε πει η Merilyn Monroe διεγείροντας τις φαντασιώσεις πολλών αντρών!

La Prairie Skin Caviar Luxe Cream, € 359.20

Μας συστήθηκε για πρώτη φορά το 1987 κι έκτοτε παραμένει ένα από τα best sellers της εταιρίας. Μπορεί το κόστος της να μας βγάζει εκτός προϋπολογισμού αλλά το αποτέλεσμα που αφήνει στην επιδερμίδα είναι θεαματικό! Περιέχει στη σύνθεσή του χαβιάρι και κάνει ενυδάτωση, αντιγήρανση, σύσφιξη ενώ παράλληλα προσφέρει λάμψη υγείας.

Υves Saint Laurent Touche Eclat Radiant Touch, € 40.10


Το χρησιμοποιούν τουλάχιστον 5 στους 10 make up artist και για περισσότερο από δέκα χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Το μαγικό πινέλο του Yves Saint Laurent είναι το “καμάρι” του οίκου σε ό,τι έχει να κάνει με το μακιγιάζ αφού έχει διπλή δράση: καλύπτει τέλεια τους μαύρους κύκλους σαν concealer και φωτίζει το πρόσωπό σαν highlighter. Πράγματι, θα το συναντήσεις σε πολλά νεσεσέρ!

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion, € 26.40 τα 50ml


Πωλείται ένα κάθε 5.3 δευτερόλεπτα! Για πολλές από εμάς υπήρξε η πρώτη beauty αγορά σε ό,τι έχει να κάνει με καλλυντικά. Είναι το προϊόν που λατρεύεται από teenagers αλλά και κάποιες μαμάδες ανά τον κόσμο. Λογικό, αν αναλογιστείς ότι έχει ελαφριά σύνθεση και αφήνει την επιδερμίδα βαθιά ενυδατωμένη. Είναι το it προϊόν για μικτά δέρματα που αντιμετωπίζουν λιπαρότητα στην ζώνη Τ.

Κρέμα Nivea, € 3.20


Έχεις εικόνες από την γιαγιά σου να την χρησιμοποιεί αφειδώς. Αργότερα, η ίδια συνήθεια πέρασε στη μαμά σου ίσως και σε σένα. Σίγουρα, μια φορά τουλάχιστον στη ζωή σου έχεις αγοράσει το βαζάκι με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα και τον minimal σχεδιασμό. Η πρώτη Nivea Cream μας συστήθηκε το 1911 κι έκτοτε έχει εξέχουσα θέση στα ράφια των καλλυντικών. Πολλές από εμάς την χρησιμοποιούν στα σημεία που έχουν έντονες σκληρύνσεις, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες.

L’Oreal Paris Elnett Satin Hair Spray


Το χρυσό της packaging είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά. Λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1960, την εποχή που υπήρχαν μόνο κεριά μαλλιών που δημιουργούσαν πατικωμένα χτενίσματα και σκληρά sprays που έκαναν το look των μαλλιών να δείχνει σχεδόν αφύσικο. Η επανάσταση ήρθε και για έναν ακόμη λόγο: η επαναστατική φόρμουλα της Elnett με πολυμερή που δημιουργούν αόρατο φιλμ φιξαρίσματος, κράτημα, ελαστικότητα και απαλότητα μαζί. Γρήγορα έγινε η αγαπημένη της Brigitte Bardot (ναι, με αυτή τη λακ δημιουργούσε το χαρακτηριστικό bob half up) αλλά και της Grace Kelly. Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνεις τους λόγους για τους οποίους παραμένει αγαπημένη μας (και της μαμάς μας!).

Vaseline, € 2.25


Ανακαλύφθηκε πρώτη φορά το 1872 (ναι!) από τον Robert Chesebrough στην Αμερική. Έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως (έχω γνωρίσει κυρία χωρίς ίχνος ρυτίδας στο πόδι της χήνας να μου εκμυστηρεύεται ότι την χρησιμοποιεί εντατικά στην περιοχή) και σίγουρα στις περιοχές του σώματος με έντονες σκληρύνσεις!
Αγαπημένο δικό μου tip για τις φτέρνες: μια γενναιόδωρη ποσότητα βαζελίνης, ελαφρύ μασάζ στα πέλματα, κάλτσες και το επόμενο πρωί το αποτέλεσμα σε δικαιώνει!

Read More

And More