Εκλογές 2023 – Γυναίκες υποψήφιες: Από τα τηλεοπτικά πλατό και τις πασαρέλες στα ψηφοδέλτια των κομμάτων

Αρκετές είναι οι γυναίκες ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και πρώην μοντέλα που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου ως υποψήφιες βουλευτές.

Τα social media σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση παίζουν ενεργό ρόλο, καθώς εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, πολλά από τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους, μιλούν για την υποψηφιότητά τους μέσα από το facebook και instagram.

To TLIFE συγκέντρωσε αναλυτικά τις επώνυμες Ελληνίδες που «κατεβαίνουν» υποψήφιες στις Εκλογές 2023:

Νόνη Δούνια

Υποψήφια ξανά με τη Νέα Δημοκρατία η Νόνη Δούνια η οποία είναι ήδη βουλευτής Α’ Πειραιώς.

«Δεν έχω άγχος. Έχω θέληση. Πιστεύω πολύ στις ικανότητές μου. Αγαπώ την πόλη μου, τον Πειραιά, και θα ήθελα να συνεχίσω να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ ως βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ. στον Πειραιά και στα νησιά μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, και θα είμαι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές της 21ης Μαΐου και ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου», δήλωσε πρόσφατα η Νόνη Δούνια σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά. 

Άρια Αγάτσα

Η γνωστή δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ θέτει και πάλι υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου με τη Νέα Δημοκρατία στη Β1’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

«Αγαπώ την προσφορά στα κοινά, κοιμάμαι πιο ήσυχη έτσι. Και πιστεύω ότι από αυτά που μας έχει δώσει η ζωή, το όνομά μας, την υγεία μας, τη δραστηριότητά μας, να γυρίζουμε κάτι πίσω» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Άννα Καραμανλή

Στη μάχη του σταυρού ρίχνεται ξανά η Άννα Καραμανλή καθώς βάζει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία, στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

«Να δώσουμε νέα ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με οδηγό τα επιτεύγματα της κυβερνητικής της θητείας και το πρόγραμμά της για να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά. Για αυτούς τους στόχους θέλω να συνεχίσω να μάχομαι. Όπως κάνω από την πρώτη στιγμή, που με αγκαλιάσατε με την εμπιστοσύνη σας και με τιμήσατε με την ψήφο σας. Ως Βουλευτής προσπάθησα με συνέπεια να μεταφέρω τις δικές σας σκέψεις, τις δικές σας αγωνίες» έγραψε, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη ανάρτησή της στα social media.

Ράνια Θρασκιά

Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης – Με ανάρτησή του στο Instagram ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε την Ράνια Θρασκιά, η οποία θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023.

 

ΚΚΕ

Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ και οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου στην Ανατολική Αττική, Λίλα Καφαντάρη στην Κορινθία.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να ακούσουν και να μάθουν για το ΚΚΕ. Έρχονται σε συσκέψεις και κάνουμε συζητήσεις και να δουν τι λέμε. Υπάρχει μια εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και το εισπράττουμε χρόνια», δήλωσε πρόσφατα η Λίλα Καφαντάρη σε συνέντευξή της.

Τζώρτζια Κεφαλά

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, η γνωστή τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Εκλογές 2023 με την παράταξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Αποφάσισα φίλοι μου, να δράσω και να ενωθώ με ένα άλλο κορίτσι που μου λένε ότι μου μοιάζει λίγο ενεργειακά… πάντως βρίσκω ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ γλυκός, πολύ συνεπής, που τηρεί τον λόγο του, που έχει πάρα πολύ διάθεση να παλέψει για τους άλλους. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου», ανέφερε η Τζώρτζια Κεφαλά.

Εύη Βατίδου

Υποψήφια Β’ Αθηνών με το κόμματα «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπουλου κατεβαίνει υποψήφια η Εύη Βατίδου όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της στα social media.

Ωστόσο λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της η Εύη Βατίδου ξέσπασε με ανάρτησή της, απαντώντας σε αρνητικά σχόλια που έλαβε με την απόφασή της να κατέβει στις εκλογές.

«Επειδή έχω αναδειχθεί και έχω βραβευτεί για την ομορφιά μου, αυτό σημαίνει ότι είμαι ανεγκέφαλη ή ότι είμαι χαζή; Δηλαδή ρε παιδιά, όλες οι όμορφες – δυναμικές γυναίκες, είναι τούβλα και επειδή είναι τούβλα δεν μπορούν να κατέβουν στην πολιτική;» απάντησε η Εύη Βατίδου.

 

Read More

And More