Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών

Μία ακριβώς εβδομάδα μετά τις Εκλογές 2023, το απόγευμα της Κυριακής 28. Μάϊου, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 18:30 παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, ολοκληρώθηκε ο θρησκευτικός όρκος των βουλευτών ενώ ακολούθησε ο όρκος στο Κοράνι και ο πολιτικός όρκος για όσους βουλευτές το επιθυμούσαν. Το κλίμα μέσα στη Βουλή είναι ιδιαίτερα θερμό, ενώ δεν λείπουν οι αγκαλιές και τα γέλια μεταξύ των βουλευτών.

Η σύγκλιση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιείται με Προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ – εκτός από την ΠτΔ και τον Ιωάννη Σαρμά – μαζί του θα βρίσκονται οι τέσσερις νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα ως Γραμματείς.

Από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν οι 300 βουλευτές μαζί με μέλη των οικογενειών τους, συνεργάτες και αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς βρέθηκε από νωρίς στη Βουλή, ενώ σιγά σιγά άρχισαν να καταφτάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί με τους βουλευτές τους.

Σημειώνεται πως η νέα Βουλή θα έχει μικρή διάρκεια ζωής, αφού αναμένεται να διαλυθεί άμεσα, ενώ στη συνέχεια θα προκηρυχθούν εκλογές την 25η Ιουνίου του 2023.

Πηγή: newsit.gr

Read More

And More