Έκρηξη ηφαιστείου σκοτώνει 138 άτομα. Δες φωτογραφίες και βίντεο.

Τραγωδία στην Ινδονησία. Το ηφαίστειο Μεράπι εξερράγη και οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 138 ανθρώπους ενώ έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά πάρα πολλά άτομα. Ολόκληρα χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ 200.000 άτομα κατέληξαν εσωτερικοί πρόσφυγες.

Νοσοκομειακές πηγές επιβεβαίωσαν τον απολογισμό των θυμάτων, ενώ εργαζόμενος σε νοσοκομείο της περιοχής δήλωσε ότι είκοσι ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή, όταν εγκλωβίστηκαν μπροστά από μία μπάλα φωτιάς που κατέβαινε την πλαγιά. Στο μεταξύ σε φρικτή κατάσταση βρίσκονται οι τραυματίες, ορισμένοι εξ αυτών με εγκαύματα που καλύπτουν το 95% του κορμιού τους.

Η μανία του ηφαιστείου Μεράπι ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά και περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία Singapore Airlines (SIA) ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των πτήσεών της από και προς την Τζακάρτα εξαιτίας της έκρηξης. “Λόγω της στάχτης του ηφαιστείου Μεράπι, στην Ινδονησία, ματαιώνονται προσωρινά όλες οι πτήσεις από και προς την Τζακάρτα”, επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της SIA. Η έντονη δραστηριότητα του ηφαίστειου άρχισε στις 26 Οκτωβρίου με την πρώτη ισχυρή έκρηξη.

Δες το βίντεο:

Read More

And More