Έκρηξη με μήνυμα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού!

Έκρηξη με μήνυμα  έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού! | tlife.gr

Η είδηση της έκρηξης έκανε το γύρο του κόσμου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα αλλά μόνο ζημιές σε δεκάδες σπίτια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Το ότι έγινε η έκρηξη σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της πόλης δίνει σαφές μήνυμα.

Στις 22:12 εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην εξωτερική περίφραξη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μέσα σε μία τσάντα που την είχαν αφήσει οι δράστες δίπλα σε ένα κάδο απορριμάτων.Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Τραυματίστηκε όμως μία γυναίκα, ευτυχώς ελαφρά, γιατί λόγω της έκρηξης έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού της κι έπεσαν πάνω της.

Στις 21:47 κάποιος άντρας αγνώστων στοιχείων τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησε να εκκενώσουν τις πολυκατοικίες δίπλα από την φυλακή γιατί σε 27 λεπτά θα γινόταν η έκρηξη.

Οι βομβιστές είχαν χρησιμοποιήσει πάνω από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης και οι αρχές δηλώνουν πως πρόκειται καθαρά για τρομοκρατική ενέργεια. Υποπτεύονται μάλιστα την οργάνωση »Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» χωρίς όμως να αποκλείουν κάποια άλλη τρομοκρατική ονομασία, μέχρι να εξετάσουν τα ευρήματα της βόμβας.

Δεν είναι τυχαίο πως στις φυλακές Κορυδαλλού κρατούνται άτομα της τρομοκρατικής οργάνωσης »Επαναστατικός αγώνας». Οι αρχές προσπαθούν να βρουν τους δράστες.

READ more