Έκρηξη βόμβας στον Κορυδαλλό με μία τραυματία

Έκρηξη βόμβας στον Κορυδαλλό με μία τραυματία | tlife.gr

Μία τραυματίας από θραύσματα γυαλιών, είναι ο απολογισμός της ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 το χθες βράδυ στην περιοχή του Κορυδαλλού, λίγα μέτρα μακρία από τις φυλακές . Στο σημείο έχουν καταφθάσει ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Η γυναίκα βρίσκοταν στο διαμέρισμά της και παρακολουθούσε την κινητοποίηση της αστυνομίας και τραυματίστηκε
όταν εξερράγη ο μηχανισμός.

Πριν την έκρηξη είχαν σημειωθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα άπό άγνωστο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ και στα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»

«Σε 27 λεπτά θα εκραγεί βόμβα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199. Εκκενώστε τις πολυκατοικίες, δεν είναι φάρσα» φαίνεται να είπε ο άγνωστος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν εκεί και χτυπώντας τα κουδούνια των πολυκατοικιών επιχειρούσαν την εκκένωσή τους από τους ενοίκους. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε κάδο απορριμμάτων μέσα σε σακβουαγιάζ, κοντά στον μαντρότοιχο των γυναικείων φυλακών.
Σύμφωνα με αξιωματικούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών οι βομβιστές είχαν χρησιμοποιήσει περισσότερα από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης μέσα σε σακβουαγιάζ που τοποθέτησαν δίπλα από τον τοίχο των γυναικείων φυλακών.

READ more