Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους που θα πνέουν 8 με 10 μποφόρ και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

1. Οι νότιοι άνεμοι από το απόγευμα της Πέμπτης θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

2. Από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται τις βραδυνές ώρες από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής σε όλες τις περιοχές.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

ΔΕΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Read More

And More