Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Αναλυτικά:
Το Σάββατο 2 Μαρτίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, βαθμιαία μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από το μεσημέρι της Κυριακής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν το Σάββατο αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά από τη νύχτα στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή και από τα βορειοανατολικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς εντάσεως 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το βράδυ του Σαββάτου στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Την Κυριακή θα σημειωθεί κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Αττική, την Πελοπόννησο , τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτική χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το μεσημέρι στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος την ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα Αιγαίο 8 τοπικά 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Read More

And More