Εκτός Eurovision τελικά η Ελλάδα, αλλά…

Εφτασε η στιγμή για να αποχαιρετήσουμε την Eurovision που χάνουμε! Απίστευτο κι όμως τηλεοπτικό μετά από περίπου σαράντα και πλέον χρόνια σταθερής συμμετοχής, η Ελλάδα έφτασε η στιγμή για να δει την πόρτα της εξόδου του γνωστού, διεθνή, μουσικού διαγωνισμού.

Οπως σου έγραψα νωρίτερα η φετινή συμμετοχή μας στην Eurovision έχει εξελιχθεί σε κανονικό θρίλερ, πρώτον γιατί οι της ΝΕΡΙΤ καθυστέρησαν να στείλουν το φάκελο της συμμετοχής μας στην EBU και δεύτερον; Γιατί η ΝΕΡΙΤ δεν έχει προλάβει να γίνει επίσημο, κανονικό μέλος της EBU για να έχει και το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ετσι, εντελώς τελευταία ώρα και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή στείλαμε στην EBU τον φάκελο με την αίτηση της συμμετοχής μας, με την προθεσμία να εκπνέει σήμερα.

Μία συμμετοχή η οποία αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος για την EBU θεωρήθηκε άκυρη, αφού η ΝΕΡΙΤ δεν είχε φροντίσει όταν έπρεπε να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα την έκαναν κανονικό μέλος της EBU. Οι ιθύνοντες της EBU όχι αυτή την φορά δεν παρέβλεψαν – όπως πέρσι που είχαμε τα αντίστοιχα προβλήματα και μας αντιμετώπισαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο – τους κανόνες και δεν απάντησαν θετικά στο αίτημα συμμετοχής μας πράγμα που σημαίνει πως δεν θα συμμετέχουμε στην φετινή Eurovision στην Βιέννη.

Τώρα, αν η διοργάνωση Eurovision εξακολουθήσει να μας ενδιαφέρει θα πρέπει από τα τέλη του μήνα και μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη να κάνουμε την σχετική διαδικασία που απαιτείται για να μπορέσουμε να γίνουμε μέλη της EBU – σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμά της – και επειδή μέχρι τις 15 Οκτώβρη όσες χώρες έχουν αλλάξει γνώμη και θελήσουν να αποσύρουν την συμμετοχή τους από τον φετινό διαγωνισμό μπορούν, τότε μόνο υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι η EBU να μας κάνει το… ορίστε και αφού όπως ήδη σου είπα έχουμε φροντίσει πρώτα να γίνουμε μέλη της!!!

Read More

And More