“Ελα στη θέση μου”: Μάθε τα πάντα για την ολοκαίνουργια, καθημερινή σειρά του Alpha!

Ένοχα μυστικά, ανατροπές, χιούμορ, έρωτες, ταλαιπωρίες, αλλά και πολύτιμα μαθήματα ζωής. Το «Έλα στη Θέση μου», είναι η νέα καθημερινή κωμική σειρά του Alpha, η οποία κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ και βασίζεται στην κολομβιανή τηλενουβέλα «Nuevo Rico Nuevo Pobre».
Δύο αγόρια με κοινή μοίρα. Δύο άντρες από διαφορετικούς κόσμους. Η άγνοια, τους χαρίζει μια ήρεμη ζωή. Μια αποκάλυψη, τους προσγειώνει ανώμαλα σε μια «άλλη» πραγματικότητα. Τι θα γίνει όταν ο ένας κληθεί να μπει στη θέση του άλλου;
Το ξέγνοιαστο καλοκαίρι του 1986, σε μια μικρή κλινική στα Μεσόγεια γεννιούνται δύο αγόρια. Το ένα, γόνος πλούσιων Κυπρίων. Το άλλο, παιδί ενός φτωχού πλην τίμιου ζευγαριού Ελλήνων. Η μοίρα, όμως, τους τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια και ένα λάθος θα ταράξει την ήρεμη ζωή που ανοίγεται μπροστά τους. Οι ευτυχισμένοι και ανυποψίαστοι γονείς φεύγουν από την κλινική με λάθος παιδί.
Μετά από πολλά χρόνια, το λάθος αποκαλύπτεται. Οι δύο άντρες καλούνται να αλλάξουν θέση. Απροετοίμαστοι, ανοχύρωτοι μπροστά στη μεγάλη ανατροπή. Το σοκ δημιουργεί ντόμινο εξελίξεων ακόμα και στα πρόσωπα του περιβάλλοντός τους. Δε μένει τίποτα όρθιο. Τα βάσανα ξεκινούν απ’ την αρχή…

Οσο για το τι ακριβώς θα δούμε κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας προβολής της;

Δευτέρα
Η ιστορία ξεκινάει τη όταν οι ζωές ενός φτωχού και ενός πλούσιου ζευγαριού διασταυρώνονται σε μια κλινική στα Μεσόγεια. Δύο νεογέννητα αγοράκια, ο Αχιλλέας Σοφοκλέους και ο Βλάσης Καλατζής, από ένα παιχνίδι της μοίρας ξεκινούν τη ζωή τους σε διαφορετικές οικογένειες από τις βιολογικές τους. Ο πλούσιος Αχιλλέας γίνεται ο φτωχός Βλάσης και ο φτωχός Βλάσης ο πλούσιος Αχιλλέας….30 χρόνια μετά, ο Λεωνίδας Καλατζής είναι πλέον χήρος και μένει με τον γιο του Βλάση στα Σπάτα σε έναν γραφικό μικρόκοσμο, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Στην άλλη πλευρά, η εταιρία της οικογένειας Σοφοκλέους έχει εξελιχθεί σε μεγάλο διεθνή όμιλο, του οποίου τα ηνία πλέον έχει αναλάβει ο Αχιλλέας, καθώς η Αιμιλία έχει χάσει τον άντρα της.
Τρίτη
Τι θα συμβεί όταν, 30 χρόνια μετά, το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για το παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στις οικογένειες Καλατζή και Σοφοκλέους, αποφασίσει να αποκαλύψει την αλήθεια; Η Λουκία η νοσοκόμα συνέρχεται, συνειδητοποιεί τι έχει κάνει και αποφασίζει να διορθώσει άμεσα το λάθος. Πώς όμως θα βρει το θάρρος να πει ότι δυο νεαροί άντρες, ένα φτωχόπαιδο από αγροτική οικογένεια κι ένας γόνος πάμπλουτων επιχειρηματιών, έχουν μεγαλώσει σε λάθος οικογένειες και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν πραγματικά: Ο φτωχός στη θέση του πλούσιου και ο πλούσιος στη θέση του φτωχού!
Τετάρτη
Η αποκάλυψη γίνεται αλλά όχι σε όλους. Η Αιμιλία Σοφοκλέους προσπαθεί να μάθει την αλήθεια που παραμένει κρυφή 30 χρόνια. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να ζουν, για λίγο ακόμα, αυτό που όρισε η μοίρα. Ο Αχιλλέας Σοφοκλέους διοικεί με αυστηρότητα την εταιρία που κληρονόμησε από τον πατέρα του, ενώ ο Βλάσης Καλατζής κάνει όνειρα για μεγάλη ζωή, οδηγώντας τον πατέρα του Λεωνίδα στην απελπισία. Από την άλλη, ο Δαμιανός, ξάδερφος του Αχιλλέα, και η Φαίη, αρραβωνιαστικιά του, συνωμοτούν για την ανατροπή του Αχιλλέα από την προεδρία της εταιρίας. Ποιος θα καταφέρει τελικά να πετύχει τα σχέδιά του;
Πέμπτη
Ο Αχιλλέας κάνει πρόταση γάμου στη Φαίη. Ο Βλάσης δώρο γενεθλίων στη Ρενάτα την πρόσληψή του στην εταιρεία του Αχιλλέα. Κανείς όμως δεν ξέρει τι τους επιφυλάσσει το μέλλον… Τα αποτελέσματα του τεστ DNA θα επικυρώσουν την αλήθεια που είναι έτοιμη να σκάσει σαν βόμβα… Αλλά πριν τη βόμβα DNA, θα σκάσει η βόμβα… Βλάσης στα χέρια του Αχιλλέα, καθώς οι δυο τους συναντιούνται για πρώτη φορά στην εταιρεία, υπό το βλέμμα των Γερμανών και το μίσος γεννιέται με την πρώτη ματιά.
Παρασκευή
Ο Αχιλλέας διώχνει κακήν κακώς από την εταιρεία τον Βλάση, κάτι που σκέφτεται να κάνει και για άλλους 150 υπαλλήλους υπό την πίεση των Γερμανών επενδυτών. Ο Δαμιανός και η Φαίη ικανοποιούνται από αυτήν την εξέλιξη, γιατί ξέρουν ότι θα δυσαρεστηθεί η Αιμιλία. Η Ρενάτα αποκαρδιώνεται με το νέο «κατόρθωμα» του Βλάση και η Αιμιλία συναντά για πρώτη φορά τον Λεωνίδα με σκοπό να του αποκαλύψει τη μεγάλη αλήθεια για τους γιους τους. Ο Λεωνίδας παρότι είναι πολύ απογοητευμένος από το καμάρι του, τον Βλάση, παθαίνει σοκ.
Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Κρητικός και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Βασιλειάδης και ο Σπύρος Ρασιδάκης.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρίνος Κόνσολος, Μαρία Φιλίππου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Αθηνά Οικονομάκου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Μαρίνος, Άντρη Θεοδότου, Μαρία Ανδρούτσου, Πάνος Σταθακόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ερμόλαος Ματθαίου, Εύα Δαελή, Μάνος Ιωάννου, Νικόλας Απέργης, Κάλη Δάβρη, Ναταλία Κυρήκου, Αλίνα Κωτσοβούλου, Ευγενία Διαγούπη κ.ά.

Read More

And More