Έλενα Ασημακοπούλου για Μπρούνο Τσιρίλο: «Γι’ αυτό ανακοίνωσα τον χωρισμό μου οκτώ μήνες μετά»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Έλενα Ασημακοπούλου στο περιοδικό HELLO! και στον δημοσιογράφο, Σάββα Μπίτζα.

Η γνωστή ηθοποιός και επιχειρηματίας, μεταξύ άλλων μίλησε, για τον χωρισμό της από τον Μπρούνο Τσιρίλο μετά από 13 χρόνια γάμου, την σχέση με την κόρη της, Μαρία-Ροζάρια, ενώ αποκάλυψε και τον λόγο για τον οποίο καθυστέρησε να ανακοινώσει το διαζύγιό της.

Δείχνεις πολύ ενεργός άνθρωπος καθώς ταυτόχρονα μεγαλώνεις και την κόρη σου, Μαρία-Ροζάρια. Πώς το βιώνει και πώς συνδυάζεις τους πολλαπλούς σου ρόλους;

Ήμουν, είμαι και θα είμαι πολύ ενεργός άνθρωπος. Όσο με χρειάζεται η κόρη μου, όποιες δυσκολίες και αν έχω, εγώ θα είμαι εκεί, δίπλα της, βράχος για να τη στηρίζω. Δεν ξέρω πώς, ξέρω όμως ότι πρέπει να τα καταφέρω και θα τα καταφέρω. 

Τι είναι η κόρη σου για σένα; 

Όλη μου η ζωή!
Βλέπεις κομμάτια του εαυτού σου σε εκείνη; Πολλά! Εμφανισιακά μπορεί να μη μοιάζουμε, ο χαρακτήρας μας όμως είναι ίδιος. 

Πώς έχει εξελιχθεί η σχέση σας μέσα στα χρόνια; 

Είμαι πολύ δεμένες και πλέον δεν συζητάμε απλώς ως μαμά και κόρη. Κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και ομολογώ ότι δεν είναι λίγες οι φορές που τη συμβουλεύομαι.  

Πριν από λίγο διάστημα, γνωστοποίησες την απόφαση να ολοκληρωθεί ο κύκλος του γάμου σου με τον Μπρούνο Τσιρίλο. Πόσο εύκολα λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση;

Καθόλου εύκολα. Τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται μετά από ώριμη σκέψη και πολλές συζητήσεις. 

Σε απασχολούσε το ότι θα αποτελούσε θέμα για τα media και θα δεχόσουν ερωτήσεις καθώς κινείσαι στη δημόσια σφαίρα;

Φυσική και με απασχολούσε όχι για τον εαυτό μου, αλλά για την ψυχική υγεία του παιδιού μου. Γι’ αυτό και δεν το ανακοίνωσα όταν συνέβη, αλλά μετά από οκτώ μήνες. Ήθελα να είμαι σίγουρη ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην κόρη μου από τους συμμαθητές της, τα παιδιά είναι πολύ σκληρά και αυθόρμητα παράλληλα. Αν και η Μαρία ήταν απόλυτα έτοιμη να απαντήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο, ήθελα να έχει τελειώσει η σχολική περίοδος, ώστε όλο αυτό να έχει ξεθυμάνει μέχρι την έναρξη της επόμενης.

Ο χωρισμός έχει διαφορετική έννοια για τον καθένα. Εσύ ποια έννοια του δίνεις;

Για μένα, μία είναι η έννοια. Ο χωρισμός όσον αφορά το ζευγάρι, έχει να κάνει με το συναίσθημα και την επικοινωνία. 

Είχες δηλώσει στο «Πρωινό μας» ότι πλέον αισθάνεσαι ελεύθερη γυναίκα. Τι σημαίνει για σένα ο όρος «ελεύθερος/η»;

Είμαι ελεύθερη γυναίκα ως προς τη βούληση, την κρίση, τις αποφάσεις και τα συναισθήματά μου. 

Το να επικοινωνήσει ένα ζευγάρι μια τέτοια απόφαση στο παιδί του είναι κάτι εύκολα διαχειρίσιμο;

Φυσικά και όχι! Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και από τους δύο.

Απευθυνθήκατε σε κάποιον;

Όσον αφορά το παιδί, ναι. 

Φωτογραφίες: NDP, Instagram

 

 

 

Read More

And More