Έλενα Πασχαλίδου: Αυτός είναι ο λόγος που κλείνει τον κύκλο της ως «Γκρέκου» και αλλάζει επίθετο

Τη γνωρίσαµε πριν από πολλά χρόνια ως Eλενα Γκρέκου. Η τραγουδίστρια, που εντυπωσίασε µε τη φωνή, αλλά και µε την παρουσία της, αποφάσισε να µας ξανασυστηθεί αλλάζοντας το επίθετό της και όχι µόνο!

Η Ελενα Πασχαλίδου, πια, γυρίζει νέα σελίδα στη ζωή της και αποχαιρετά την «Γκρέκου», αφού, όπως δηλώνει η ίδια, ένας κύκλος έκλεισε! Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησε µαθήµατα κλασικού τραγουδιού για τέσσερα χρόνια και φοίτησε στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το 2000 η καριέρα της πήρε ανοδική πορεία µε δύο CD singles και τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο µε τίτλο «Ετοιµάσου», όπου υπήρχε και η διασκευή του «Crazy girl».

Η σχέση, όµως, µε τον γνωστό τραγουδιστή Βαλάντη και η εγκυµοσύνη την υποχρέωσαν να σταµατήσει να εργάζεται νύχτα. Σήµερα έχει έναν γιο που λατρεύει, τον Χάρη, που είναι 18 ετών, ενώ επιστρέφει στη δικογραφία µε ένα τραγούδι-έκπληξη.

Η Ελενα Πασχαλίδου εξηγεί στο «Secret» και στη Σπυριδούλα Τριάντου γιατί άλλαξε το επίθετό της και αποκαλύπτει τα επόµενα σχέδιά της: «Το είχα σκεφτεί χρόνια πριν… Τα τελευταία πέντε χρόνια είχα εγκαταλείψει το τραγούδι και είχα πει πως, αν επιστρέψω, θα βγω µε το όνοµα της γιαγιάς µου. Ηταν κάτι σαν τάµα. Την έχω χάσει και µε έτρωγε αυτό µέσα µου, το ήθελα πολύ. Ετσι, κάποια στιγµή, εκεί που έτρωγα, έφαγα µια φλασιά.

Θυµήθηκα τη γιαγιά µου που τρώγαµε µαζί και συγκινήθηκα. Κάτι ένιωσα µέσα µου. Η γιαγιά µου είχε πολλά ταλέντα, τη θαύµαζα, τραγουδούσε υπέροχα, έπαιζε βιολί, µαντολίνο… Ενιωσα επίσης πως έκανα τον κύκλο µου ως “Γκρέκου”». Eπίσης, εξηγεί γιατί είχε εξαφανιστεί από τον χώρο της µουσικής. «Ηµουν αποστασιοποιηµένη από όλα πέντε χρόνια περίπου, γιατί ήθελα να αφοσιωθώ στον γιο µου. Ξεκίνησα πέρυσι έναν χώρο αισθητικής µαζί µε τον Βαλάντη, όµως το κλείσαµε, γιατί η καραντίνα δεν βοήθησε και ο κόσµος φοβόταν. Ηταν δύσκολη περίοδος», αναφέρει.

Το θέατρο ήταν πάντα µια µεγάλη της αγάπη και αυτή τη φορά θα κάνει ένα µεγάλο βήµα και θα ασχοληθεί και µε αυτό. «Εκανα ένα νέο τραγούδι, σε στίχους και µουσική του Σταµάτη Γονίδη -κάνει και τα φωνητικά-, σε σενάριο Πάνου Κοκκινόπουλου και σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη. Θα ασχοληθώ εξολοκλήρου µε τα θεατρικά αυτή τη φορά. Όσο για το κλιπ, o Πάνος Κοκκινόπουλος µου έγραψε έναν υπέροχο ρόλο, ενώ έχει γράψει και για µένα για τη νέα του σειρά στην τηλεόραση. Έχουµε άψογη συνεργασία, μαθαίνω πολλά από εκείνον και ξεκινά ο δεύτερος κύκλος στη ζωή µου. Θέλω να υπερισχύσω εγώ του ονόµατός µου», δηλώνει στο «Secret».

Όσο για τον γιο της, η Ελενα εξηγεί: «Το σχολίασε θετικά. Εχουµε πολύ στενή σχέση. Λέµε δυο κουβέντες και καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Οπως είπα, αυτός είναι ο λόγος που αποσύρθηκα. Για µένα δεν γίνεται η µητρότητα να συµβαδίζει µε την καριέρα. Ηθελα να αφοσιωθώ εξολοκλήρου στον Χάρη από όταν µπήκε στην Α’ Γυµνασίου και το έκανα». Οσο για τον πατέρα του Χάρη και πρώην σύντροφό της, τονίζει: «Του άρεσε πολύ του Βαλάντη η αλλαγή του ονόµατος.

Όπως µου είπε, είµαι πολύ διαφορετική τώρα από ό,τι πιτσιρίκα. Εγώ έγινα γνωστή σε πολύ νεαρή ηλικία και τώρα, έπειτα από εµπειρίες και γνώση, εκπροσωπώ µια άλλη Ελενα ως καλλιτέχνις». Η ίδια θεωρεί πως έκανε λάθος επιλογές; «Οχι, δεν θεωρώ λάθος τίποτα από όσα έκανα στο παρελθόν, γιατί τότε ήθελα άλλα πράγµατα και εκείνα µε έκαναν, άλλωστε, γνωστή στο ευρύ κοινό, µε αποτέλεσµα να γνωρίσω και να συνεργαστώ µε υπέροχους ανθρώπους», καταλήγει.

Read More

And More