Έλενα Πολυχρονοπούλου: Αποζημιώνεται για τις 245 ημέρες στη φυλακή – «Έχω στιγματιστεί και βιώνω απόρριψη»

Για το πόσο την έχει επηρεάσει το γεγονός ότι φυλακίστηκε για οκτώ μήνες, αδίκως όπως αποδείχθηκε στην πορεία, μίλησε το πρωί της Τετάρτης 31/1 η Έλενα Πολυχρονοπούλου στο «Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα.

«Δε νομίζω πως μπορώ να περιγράψω με λόγια πως είναι να χάνεις την ελευθερία σου. Δεν περιγράφεται. Τι ακριβώς περιμένετε να σας πω; Το χειρότερο είναι, ότι αν θέλω να σας μεταφέρω συνοψίζοντας την εικόνα του δικαστηρίου που έγινε προχθές για την αποζημίωση, θα το κάνω μια μια φράση της δικαστικής αρχής, που είπε ότι οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν να αποκαλούν εμένα “κατηγορούμενη” ενώ έχω αθωωθεί πανηγυρικά και αμετάκλητα, λέγοντας πως “δικαίως φυλακίστηκε και δικαίως αθωώθηκε”.

Πείτε μου εσείς, πως γίνεται να έχω φυλακιστεί δικαίως, και δικαίως να έχω αθωωθεί. Δεν υπάρχει καμία λογική και καμία αξιοπρέπεια σε όλη αυτή τη φράση από τη δικαστική αρχή. Δεν υπάρχει ταύτιση των δυο απόψεων. Αποζημιώθηκα με το κατώτατο ποσό, θα πάρω 20 ευρώ για κάθε μια από τις 245 μέρες που έμεινα στη φυλακή…» είπε η Ελένα Πολυχρονοπούλου αρχικά.

«Το θέμα μου δεν είναι μόνο τα χρήματα. Τα χρήματα είναι ένα καλό μπουστάρισμα… Η ρετσινιά ότι έχεις κάνει φυλακή μένει. Είμαι δημοσιογράφος και παρουσιάζω δυο εκπομπές… Φυσικά και έχω στιγματιστεί και βιώνω απόρριψη, κυρίως από πιο μεγάλα κανάλια, τα πιο μικρά δίνουν ευκαιρίες… Υπάρχει η νοοτροπία “που να πάμε να μπλέξουμε” και την αντιμετωπίζω συχνά» κατέληξε η Έλενα Πολυχρονοπούλου.

Δες το απόσπασμα από το Πρωινό:

 

Read More

And More