Έλενα Ράπτη: Οι φετινές γιορτές ήταν μελαγχολικές…

Λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συναντήσει τον Πατριάρχη και να συζητήσουν για τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος, η Έλενα Ράπτη, σε συνέντευξη που έδωσε στην Real Life, μιλά για τη νέα της ζωή, τις ανησυχίες της και τα σχέδιά της για το μέλλον.

Η βουλευτής, αν της ζητούσαν να χαρακτηρίσει τη ζωή της σήμερα με τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν ”έντονη, ασυμβίβαστη και δημιουργική”, ενώ δηλώνει πως, πίσω από τη γλυκιά και όμορφη Έλενα κρύβεται ”αγωνία για την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, θέληση και αισιοδοξία”.

Πώς πέρασε τις φετινές γιορτές
”Ήρεμα, οικογενειακά και με ανάμεικτα συναισθήματα αισιοδοξίας και προβληματισμού. Συνήθως, το κλίμα των γιορτών μου μεταδίδει μια καλή διάθεση. Αυτές οι γιορτές, όμως, δεν ήταν όπως οι προηγούμενες. Λόγω της οικονομικής κρίσης και παρά τα φώτα και το γιορτινό περιβάλλον, τα συναισθήματα ήταν πιο μελαγχολικά.”

Ένα παιδί θα άλλαζε τη ζωή της…
”Ναι. Ένα παιδί αλλάζει τη ζωή κάθε ανθρώπου! Δεν θα μπορούσα να αποτελώ εξαίρεση…”

Όσα την συγκινούν…
”Με συγκλονίζουν -κι όχι απλά με συγκινούν- οι εικόνες δυστυχισμένων παιδιών και εγκαταλελειμμένων ηλικιωμένων.”

Πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας για μια μοντέρνα γυναίκα να κάνει οικογένεια
”Αρκετά, γιατί οι κοινωνικές και εργασιακές ανάγκες είναι ιδαίτερα αυξημένες. Η γυναίκα χρειάζεται να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε πολλούς ρόλους και χρειάζεται μοναδική ικανότητα για να καταφέρει να ισορροπήσει όλες τις ευθύνες. Είναι όμως και πραγματικά θαυμαστή η φύση και η δύναμη των περισσότερων γυναικών που τα καταφέρνουν.”

Read More

And More