Έλενα Τσαβαλιά: Στο θέατρο με το γιο της, Χάρη! Φωτογραφίες

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πέρασαν το απόγευμα της Κυριακής η Έλενα Τσαβαλιά και ο γιος της Χάρης. Οι δυο τους απολαμβάνουν συχνά θεατρικές παραστάσεις και σε κάποιες από αυτές τους συνοδεύει και ο Μάρκος Σεφερλής.

Αυτή τη φορά, μαμά και γιος βρέθηκαν οι δυο τους στο έργο του Λέοντα Τολστόι «Πόση Γη Χρειάζεται ο Άνθρωπος». Η παράσταση αυτή εγκαινίασε τη θεατρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου και οι μικροί φίλοι θα μπορούν στο εξής να τη χαίρονται.

Τη συγκεκριμένη μέρα πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά, με την ευγενική υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του Ολυμπιακού που μοίρασε δώρα.

Η πρώτη παιδική παράσταση παρουσιάστηκε από τη βραβευμένη νεανική θεατρική ομάδα THE 3RD PERSON THEATRE GROUP. Συνδυάζει την αφήγηση με τον χορό και τη μουσική. Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν (Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος, Αντιγόνη Φρυδά, Αντώνης Πριμηκύρης, Αναστασία Χατζάρα) με συνεργούς τις διαφορετικές μορφές τέχνης, επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά αλλά και τους έφηβους, σε θέματα καίρια για την εποχή μας.

Στόχος της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες με σκοπό την δημιουργία μιας τέχνης που θα στηρίζεται στην ομαδική εξέλιξη και στις προσωπικές καλλιτεχνικές εμπειρίες.


Νίκος Πλατανησιώτης (πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Πειραιά) – Κώστας Καρδιασμένος

Λίγα λόγια για το υπέροχο έργο του Λέοντα Τολστόι

Η ιστορία γραμμένη το 1885 μιλά για έναν αγρότη, τον Παχόμ, που αποκτά μεγάλη περιουσία και που σταδιακά τα «υπάρχοντά του τα πολλά, άναψαν μέσα του την επιθυμία να αποκτήσει όλο και περισσότερα».

Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα δομής, που με ύφος ιδιαίτερα λιτό και απέριττο, παρακολουθεί την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Παχόμ να εξουσιάσει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια γης.

Ο Τολστόι γράφει ένα παραμύθι για την απληστία, το οποίο σύμφωνα με τον Τζέιμς Τζόυς είναι «Η πιο μεγάλη ιστορία που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια λογοτεχνία».

Read More

And More