Ελένη Αντωνιάδου: Την «άδειασε» η Nasa! To δημοσίευμα της Telegraph

Ελένη Αντωνιάδου: Την «άδειασε» η Nasa! To δημοσίευμα της Telegraph | tlife.gr

Μετά τις καταγγελίες και το σάλο που δημιουργήθηκε ένα δημοσίευμα της Telegraph, έρχεται να δώσει την  «χαριστική βολή» στη Ελένη Αντωνιάδου.

Η Ελένη Αντωνιάδου βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τη βράβευσή της από τη Νίκη Κεραμέως στα 1α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», που στάθηκε η αφορμή να έρθουν στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στο βιογραφικό της περιλαμβάνονται τουλάχιστον ανακριβείς πληροφορίες.

Η εφημερίδα Telegraph σε εκτενές δημοσίευμα της εξιστορεί το χρονικό της υπόθεσης, και το πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με την ανάρτηση του Καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου που ανέφερε ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν έχει δουλέψει ποτέ για τη NASA, αλλά έχει παρακολουθήσει μόνο ένα summer camp από αυτά που διοργανώνει η NASA για εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο, ενώ δεν έχει βραβευτεί από την υπηρεσία, και δεν έχει κάνει έρευνα για την αναγεννητική ιατρική.

Η ίδια η Ελένη Αντωνιάδου ανέφερε ότι είχε εργαστεί σε ένα πρότζεκτ για την τεχνητή νοημοσύνη στη NASA.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η Νίκη Κεραμέως που απένειμε το βραβείο στην Ελένη Αντωνιάδου δεν είχε καμία ανάμιξη στην επιλογή της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελένη Αντωνιάδου φέρεται να είναι «βραβευμένη» ακόμα και με ανύπαρκτα βραβεία, όπως το «NASA-ESA Outstanding Researcher Award» το 2012. Το Forbes πάντως την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013.

Πηγή: Newsit.gr

READ more