Ελένη Μενεγάκη: Αυτό είναι το μεγάλο της μυστικό στο “χρυσό” της συμβόλαιο με τον Alpha!

Η Ελένη Μενεγάκη είναι το κορυφαίο ή ένα από τα κορυφαία brand-name, στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά. Είναι η μοναδική που έχει καταφέρει εδώ και χρόνια, εδώ και πολλά χρόνια να πληρώνεται το βάρος της σε… χρυσάφι κάθε φορά που βρίσκεται με τους διάφορους καναλάρχες και διαπραγματεύεται την υπογραφή της, ή με διάφορες διαφημιστικές εταιρίες, οι οποίες όταν περνά η Ελένη από μπροστά τους δεν την ρένουν απλά με χιλιάδες, εκατοντάδες ευρώ, αλλά βαράνε κι από μία προσοχή. Δεν είναι απλό πράγμα να ξεπουλάς, μόνο και μόνο επειδή είπε για το προιόν σου μια καλή κουβέντα η Ελένη ή επειδή το κράτησε δύο λεπτά στα χέρια της!

Η Ελένη είναι ίσως η μοναδική περίπτωση τηλεοπτικού προσώπου που ακόμα και τώρα στα χρόνια της κρίσης, δεν είδε τις απολαβές να “κουρεύονται” γενναία, για να μην σου πω λατρεμένη και σε σοκάρω, ότι μπορεί τα χρήματα που βλέπει κάθε μήνα στο λογαριασμό της, να μην έχουν μειωθεί ούτε στο ελάχιστο. Και δικαίως…

Ναί, δικαίως… Γιατί η Ελένη από την μία μεριά μπορεί να κοστίζει ακριβά, πολύ ακριβά για τον Alpha – κάποια κανάλια δεν μπορούν γι ΄αυτόν ακριβώς το λόγο ούτε καν να την προσεγγίσουν και να ξεκινήσουν επαφές και διαπραγματεύσεις μαζί της -, όμως, κι εκείνη είναι… χρυσωρυχείο για το κανάλι της Κάντζας.

Ακόμα και οι μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες της υποκλίνονται και εννοείται πως είναι διατεθειμένες να πληρώσουν όσο-όσο προκειμένου να δουν τα προιόντα τους να διαφημίζονται στην εκπομπή της. Άλλωστε, κάπως έτσι έφτασε στο σημείο η “Ελένη” να έχει μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό, λαμπερό, τηλεοπτικό mall… Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

Και επειδή διαβάζω και ακούω διάφορα τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με το συμβόλαιο της Ελένης και τον Alpha και το αν οι σχέσεις της με την διοίκηση περνούν κρίση και για το αν αυτή η κρίση (λόγω της ιδιαίτερα απογοητευτικής πορείας της στους πίνακες τηλεθέασης) μπορεί να οδηγήσει σε ένα ηχηρό “διαζύγιο”, έχω να σου πω λατρεμένη, ότι όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η Ελένη με την διοίκηση του καναλιού και πιο συγκεκριμένα με τον ίδιο τον πρόεδρο τον κύριο Δημήτρη Κοντομηνά, διατηρεί ιδιαίτερα στενές, φιλικές σχέσεις κι αυτό είναι κάτι που καμία πλευρά από τις δύο δεν κρύβει. Σαφώς και το κανάλι περιμένει πολλά περισσότερα από την Ελένη και φυσικά και η Ελένη περιμένει πολλά περισσότερα από τον ίδιο της τον εαυτό και την ομάδα της, όμως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μεταφράζεται σε κρίση στις σχέσεις Ελένη-Alpha.

Με άλλα λόγια; Όχι, οι τηλεθεάσεις της Ελένης δεν είναι το μεγάλο της τηλεοπτικό πρόβλημα. Το μεγάλο της πρόβλημα είναι τα χορηγικά της deal και αν αυτά έχουν αρχίσει να αποδυναμώνονται, τότε θα κινδυνεύει να αποδυναμωθεί και η σχέση της με το κανάλι. Όσο οι χορηγοί χορεύουν ξέφρενα στο ρυθμό της Ελένης και ο Alpha χορεύει στο ρυθμό της Ελένης.

Πρόκειται για τον θηλυκό Μίδα, μιας και ότι πιάνει γίνεται χρυσάφι και κυρίως σε τόσο γκρίζες εποχές, κανείς δεν θέλει να χάσει μέσα από τα χέρια του αυτό το πολύτιμο asset και μάλιστα για να δεις λατρεμένη το πόσο η τηλεθέαση της Ελένης δεν είναι πρόβλημα, έχω να σου αποκαλύψω την εξής πολύτιμη πληροφορία από το “χρυσό” συμβόλαιο που υπέγραψε πριν από τρία χρόνια με τον Alpha.

Στο τελευταίο, “χρυσό” συμβόλαιό της ,λοιπόν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν υπάρχει ρήτρα τηλεθέασης. Δεν υπάρχει δέσμευση που να ορίζει ότι το μέλλον αυτής της συνεργασίας και αυτής της εκπομπής εξαρτάται από τις επιδόσεις της στους πίνακες τηλεθέασης.

Ίσως γι ΄αυτό και από την μία μεριά η Ελένη κάνει μονοψήφια κι από την άλλη κάνει… απλωτές στην Άνδρο.

Με άλλα λόγια; Το αν θα τα καταφέρει φέτος η Ελένη Μενεγάκη να κερδίσει το μεγάλο και θαρραλέο τηλεοπτικό στοίχημα που έβαλε με την… Ελένη, είναι μόνο θέμα τιμής. Τηλεοπτικής τιμής και δόξας για όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν και για την λαμπερή πορεία που κατάφερε να γράψει στο βιβλίο της ιστορίας της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το αν θα καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης, είναι κάτι που έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο με τον οποίο θα αποχωρήσει μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες και με τη τηλεοπτική της υστεροφημία.

Γιατί η άλλη… τιμή της Ελένης, η εμπορική, είναι στα ύψη και μάλιστα; Είναι αυτό που λέμε “η τιμή, τιμή δεν έχει”, για όλους όσους θέλουν να τους αγγίξει ο θηλυκός… Μίδας!!!!

Read More

And More