Ελένη Μενεγάκη για Φώφη Γεννηματά: «O θάνατός της μας άγγιξε όλους»

H εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου δεν προβλήθηκε, καθώς όλα τα κανάλια μετέδιδαν την κηδεία της Φώφης Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, το πρωί της Δευτέρας νικημένη από τον καρκίνο με τον οποίο έδινε μάχη αρκετά χρόνια.

To μεσημέρι της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου η Ελένη Μενεγάκη δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει την εκπομπή της με αυτή την είδηση, σχολιάζοντας τον αιφνίδιο θάνατο της πολιτικού, τους συγκινητικούς επικήδειους που διάβασαν τα τρία της παιδιά αλλά και το πως κατάφερε η Φώφη Γεννηματά με αυτόν τον τραγικό τρόπο να ενώσει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο.

Μετά την προβολή ενός συγκεντρωτικού βίντεο με τα όσα συνέβησαν στην εξόδιο ακολουθία, η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε πως ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά άγγιξε όλη την Ελλάδα.

«Αναρωτηθήκατε καθόλου γιατί ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά μάς άγγιξε όλους ειλικρινά, πολύ δυνατά; Όλους. Μεγάλους, μικρούς. Από όλα τα κόμματα, άντρες, γυναίκες. Γιατί; Εγώ ένιωσα ωραία στην ψυχή μου που είδα τους πολιτικούς, ανεξαιρέτως θέσεως και από όλα τα κόμματα, να βρίσκονται χθες εκεί με την καρδιά τους. Όχι «δείτε με, ήρθα κι εγώ γιατί πρέπει». Θεωρώ ότι αυτοί που πήγαν χθες εκεί ένιωθαν όλοι τους.

Πήγαν γιατί ένιωθαν. Πέρα από το ότι θα πήγαιναν γιατί θα έπρεπε να πάνε. Ένιωσα καλά γι’ αυτό. Διάβασα ότι εντός του 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ένα ειδικό πρόγραμμα που θα το ονομάσει Φώφη Γεννηματά, για την πρόληψη του καρκίνου. Το θεωρώ τόσο σημαντικό! Τόσο σημαντικό», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Μενεγάκη.

Read More

And More