Ελένη Μενεγάκη: Το μήνυμα για τον κορονοϊό και η δημόσια έκκληση

Τον χαρακτηρισμό της πανδημίας έδωσε και επίσημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην επιδημία του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση για την αποφυγή διασποράς του Covid-19 αρχίζουν και γίνονται πολύ αυστηρά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Υγείας «τρέχει» από χθες μια καμπάνια με τίτλο «Μένουμε Σπίτι». Σε αυτή την καμπάνια έσπευσαν να συμβάλλουν αρκετοί επώνυμοι, οι οποίοι χρησιμοποιώντας την επιρροή που ασκούν στους χιλιάδες followers τους δημοσιεύουν βίντεο στα Social Media με τα οποία ζητούν από τον κόσμο να ακολουθήσει πιστά και ευλαβικά της οδηγίες των ειδικών.

Υπέρ αυτής της προσπάθειας τάχτηκε και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία στην έναρξη της εκπομπής της, το μεσημέρι της Παρασκευής, έκανε έκκληση τους τηλεθεατές να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

«Είμαστε εδώ και με χαμόγελα! Πάνω απ’ όλα πρέπει να ελπίζουμε ότι κάνουμε, θα τα κάνουμε σωστά! Λοιπόν θα καλημερίζουμε τους ανθρώπους μας και θα τους λέμε θυμάσαι τι έχουμε πει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας; Δεν κυκλοφορούμε χωρίς λόγο! Πρέπει να έχουμε λόγο για να βγούμε έξω από το σπίτι! Όσοι μπορεί μείνετε μέσα. Θα μου πεις “καλά ρε Ελένη, εσύ γιατί είσαι έξω;” . Μέχρι εδώ έρχομαι… Μέχρι εδώ στο αμάξι μου και πάλι σπίτι μου. Πραγματικά πιστεύω όπως οι περισσότεροι από εμάς για πρώτη φορά αντιδρούμε πολύ σοβαρά σε αυτά που μας λένε», είπε χαρακτηριστικά.

Δες το βίντεο που ακολουθεί:

Read More

And More