Ελένη Ράντου για Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: “Κόντεψα να λιποθυμήσω όταν το άκουσα”

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου όταν η Ελλάδα θρήνησε έναν από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους τραγουδοποιούς. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, κάνοντας την ελληνική μουσική σκηνή φτωχότερη. Η Ελένη Ράντου, η οποία διατηρούσε στενή φιλία με τον καλλιτέχνη, όπως και ο σύζυγός της Βασίλης Παπακωνσταντίνου, παραχώρησε συνέντευξη στον Βασίλη Μπουζιώτη στην εφημερίδα Real News και μίλησε για την τραγική απώλεια του Λαυρέντη…

Με τον Βασίλη ζήσατε και μια μεγάλη απώλεια, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα…

Είχαμε πολλές απώλειες δυστυχώς, με πιο πρόσφατη αυτή του Λαυρέντη. Δεν βρίσκω λόγια για το χαμό του και ξέρω πως αυτό που θα πω θα είναι λιγότερο από αυτό που αισθάνομαι. Είναι μεγάλη απώλεια για εμάς, είναι, κυρίως, μεγάλη απώλεια για τους δικούς του, είναι απώλεια για τη μουσική. Ήταν ένας πολύ σπουδαίος τραγουδοποιός ο Λαυρέντης. Κι ένα σπουδαίο, ξεχωριστό, αγαπημένο πλάσμα.

Κι έφυγε τόσο απρόσμενα κι αναπάντεχα.

Με τον Σάκη Μπουλά, που ήταν επίσης ένας δικός μας άνθρωπος, το περιμέναμε με έναν τρόπο. Εδώ ήταν σφαλιάρα, κόντεψα να λιποθυμήσω όταν το άκουσα, δεν το χώραγε ο νους μου.

Τουλάχιστον δεν ταλαιπωρήθηκε…

Ναι, είναι αυτό που λέμε ότι δεν πόνεσε, δεν ταλαιπωρήθηκε, δεν έχασε την αξιοπρέπειά του. Γι’ αυτούς που μένουν, όμως, είναι πάρα πολύ άγριο και σκληρό. Μου φάνηκε πως έχασα ένα κομμάτι από τον εαυτό μου, με την απώλεια του Λαυρέντη. Ξέρεις τι άλλο είναι άγριο; Να χάσεις άτομα που αγαπάς, ενώ ζουν. Αυτά τα άτομα που “φεύγουν” και δεν σε θυμούνται. Είναι πολύ σκληρό κι αυτό. Και δύσκολα αντέχεται.

Read More