Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καλογερόπουλος. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της υποκριτικής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ελένη Ράντου αποχαιρέτησε τον ηθοποιό με ένα ιδιαίτερο μήνυμα στα social media.
«Καλό ταξίδι Νικόλα!
Ξεκληρίζεται σιγά σιγά όχι μια γενιά, αλλά ένα είδος ανθρώπων που είχαν τόση ανιδιοτέλεια στους αγώνες τους, τόσο ταλέντο, τόση ψυχή, τόση ετοιμότητα να καούν από τις αγάπες τους. Σ’ αυτούς τους μίζερους, σωστά υπολογισμένους καιρούς μας, δεν χώραγες.
Ευγνώμων που σε γνώρισα».
Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε το 1952 και μεγάλωσε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Υπήρξε μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα, καθώς πέρα από την υποκριτική ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία, το σενάριο, την ποίηση και το τραγούδι. Σπούδασε θέατρο στις σχολές Κωστή Μιχαηλίδη, Βεάκη και Αθηνών, ενώ η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».
Η πορεία του στον κινηματογράφο συνδέθηκε με μερικές από τις χαρακτηριστικότερες ελληνικές ταινίες της εποχής. Το 1981 εμφανίστηκε στο «Μάθε παιδί μου γράμματα», κερδίζοντας το Β’ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι ταινίες «Άρπα Colla», «Ρεμπέτικο» και «Λούφα και Παραλλαγή». Για την ερμηνεία του στη «Λούφα και Παραλλαγή» τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Φωτογραφίες: NDP
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
