Ελένη Ρουσσινού – Αυτή η νύχτα μένει: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια που χαρακτήριζαν τα ξένα media «Ελληνίδα Jolie»

Ελένη Ρουσσινού: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια από τη σειρά “Αυτή η νύχτα μένει” που χαρακτήριζαν τα ξένα media «Ελληνίδα Angelina Jolie» – Η ηλικία, η σπουδαία πορεία, η συνεργασία με τον Τζιμ Κάρεϊ και ο σύντροφος της ζωής της Αλέξανδρος Αβρανάς.

Πρεμιέρα έκανε τη Δευτέρα 10/10 η νέα σειρά του Alpha και κατάφερε από την πρώτη κιόλας μέρα προβολής της να κερδίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Η Ελένη Ρουσσινού υποδύεται τη Μαρίνα, η οποία είναι η πρώην γυναίκα του δημάρχου (Γιάννης Στάνκογλου), όμορφη, ευγενής, απόκοσμη και μεθυστική, που άσκησε μία σχεδόν μεταφυσική επιρροή σε όποιον συνάντησε στη ζωή της…

 

«Εγώ εμφανίζομαι ως φλασμπακ στις επιθυμίες των ηθοποιών, αφού είμαι νεκρή στη σειρά. Η Μαρίνα είναι μία καλλιεργημένη κοπέλα, αναγκάστηκε να παντρευτεί τον δήμαρχο. Πάντα όμως ήταν ερωτευμένη με τον Στρατή, πάντα το περίμενε. Η Μαρίνα πέθανε σε τροχαίο ατύχημα, θα το δούμε στα επόμενα επεισόδια. Δεν είχε καμία σχέση με τα μπουζούκια με η Μαρίνα. Συνέχεια θα είμαι στη σειρά σαν φλασμπακ, έχει πολλά μυστικά ο ρόλος μου» είπε σε συνέντευξή της στην Κατερίνα Καινούργιου.

Ποια είναι η Ελένη Ρουσσινού – Η ηλικία, το ξεκίνημα και ο «Αργυρός Λέοντας»

Η Ελένη Ρουσσινού είναι 47 ετών και έχει καταγωγή από την Πελοπόννησο. Μπορεί να σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ (είχε επιτύχει μάλιστα από τις πρώτες), όμως η υποκριτική ήρθε στη ζωή της μέσα από μια εσωτερική της ανάγκη που την οδήγησε στη Σχολή του Εθνικού.

Η ματαιοδοξία είναι κάτι που απέχει πολύ από την προσωπικότητα της Ελένης Ρουσσινού. Όπως είχε πει παλιότερα στο “thema people”, ηθοποιός έγινε γιατί της άρεσε να διαβάζει και να «βουτά» μέσα στα θεατρικά κείμενα.

Για την Ελένη Ρουσσινού δεν έπαιξε ποτέ ρόλο η αναγνωρισμότητα, τα λεφτά και η φήμη. Εκείνο που την ένοιαζε ήταν πάντα η παρουσία σημαντικών σκηνοθετών στο βιογραφικό της, η παρουσία ανθρώπων που τρέφει εκτίμηση. Άλλωστε, όπως είπε στη συνέντευξή της στον Alpha, «δεν έχω κάνει μεγάλη καριέρα, έχω κάνει λίγα πράγματα και καλά. Αυτό είναι το πιο εύστοχο. Δεν είμαι αυτή η περίπτωση ηθοποιού που κάνει πολλά πράγματα, παίρνω αποστάσεις».

Στις σημαντικές συνεργασίες της βλέπουμε ονόματα όπως αυτά της Ρούλας Πατεράκη, του Στάθη Λιβαθινού, του Λευτέρη Βογιατζή και του Παντελή Βούλγαρη, δίπλα στον οποίο έκανε και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία “Νύφες”.

Σημαντική στιγμή στην επαγγελματικής της πορεία της αποτελεί και η συνεργασία με τον Αλέξανδρο Αβρανά με τον οποίο συνεργάστηκε για δυο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταινίας “Miss Violence”.

H συγκεκριμένη ταινία συμμετείχε στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας όπου κατάφερε να κερδίσει τον Αργυρό Λέοντα καθώς και τα βραβεία των κριτικών FEDEORA και το νεανικό βραβείο Arca, Η εν λόγω ταινία περιέγραφε την ωμή ενδοοικογενειακή βία, την αιμομιξία και την παιδοφιλία ενώ η ερμηνεία της Ελένης Ρουσσινού είχε ενθουσιάσει τους πάντες.

Μάλιστα, η εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ της Βενετίας δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν με τα διεθνή μέσα να τη χαρακτηρίζουν ως “Ελληνίδα Angelina Jolie”.

«Αν και πιστεύω ότι κάποια πράγματα προκύπτουν από την ανάγκη για ετικέτες και τίτλους, με τιμά πραγματικά» είχε δηλώσει τότε η ίδια για τον χαρακτηρισμό αυτό.

 

Ελένη Ρουσσινόυ – Η συνεργασία με τον Τζιμ Κάρεϊ

Στο βιογραφικό της Ελένης Ρουσσινού, μετά την ταινία “Miss Violence” υπάρχει και η ταινία “Dark Crimes” του Αλέξανδρου Αβρανά με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ.

«Γύρισα μια σκηνή μαζί του, η οποία δεν μπήκε στην ταινία και ο λόγος είχε να κάνει καθαρά με μια διαφωνία με τους Αμερικανούς καθώς ήταν μια ευρωπαϊκή παραγωγή. Ούτε τη συνεργασία μου με τον Τζιμ Κάρεϊ πρόβαλα ποτέ, σε εσένα το λέω για πρώτη φορά» παραδέχτηκε πρόσφατα στη δημοσιογράφο Χριστίνα Ζάχου και την ιστοσελίδα bovary.gr

«Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ, κάνει πλάκες όπως στις ταινίες του, από την άλλη είναι θλιμμένος και μοναχικός. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν πως στη κοινή μας σκηνή ήταν ανταγωνιστικός απέναντι μου. Με την πορεία του θα περίμενα πως θα έδινε χώρο σε έναν νέο άνθρωπο, θα ήταν γενναιόδωρος, αλλά τελικά ένας ηθοποιός γεννημένος πρωταγωνιστής ίσως να μην το κάνει αυτό. Θεωρώ πως όσο καλός άνθρωπος και να είσαι, όταν είσαι πρωταγωνιστής δύσκολα αφήνεις χώρο. 

Στη λήψη έπαιρνε παύσεις και με κρεμούσε, τέτοια πράγματα. Από την άλλη, ίσως τελικά να μη συνέβαινε αυτό, αλλά να προσπαθούσε να παίξει πιο ευρωπαϊκά σε χαμηλότερους τόνους. Ποτέ δεν το κατάλαβα. Σε κάθε περίπτωση επειδή τον έζησα δεν πιστεύω πως το έκανε από κακία…» εξομολογήθηκε η ηθοποιός στην ίδια συνέντευξη.

Ελένη Ρουσσινού – Προσωπική ζωή

Η Ελένη Ρουσσινού και ο Αλέξανδρος Αβρανάς, εκτός από συνεργάτες, είναι και ζευγάρι στη ζωή! Η ηθοποιός και ο βραβευμένος σκηνοθέτης διατηρούν σχέση τα τελευταία χρόνια, ωστόσο κρατούν χαμηλούς τόνους. Άλλωστε, η Ελένη Ρουσσινού ήταν εκείνη που τον εμψύχωσε, όταν αντιμετώπισαν δυσκολίες.

«Όταν σηκώνομαι το πρωί και κοιτάζω τον καθρέφτη, χαμογελάω. Ακόμα και σε πο­λύ δύσκολες εποχές όταν με την Ελένη, τη σύντροφο μου, δεν είχαμε να φάμε, ακόμα και τότε σηκωνόμουν ευδιάθετος γεμάτος αισιοδοξία» είχε δηλώσει ο Αλέξανδρος Αβρανάς για την αγαπημένη του σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Φωτογραφίες: NDP, Alpha, Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More