Ελένη Σμαραγδή: Η γυναίκα που στάθηκε σχεδόν μια ζωή δίπλα στον Γιάννη Σμαραγδή – Οι δημόσιες εμφανίσεις τους

Σε ηλικία 73 ετών η Ελένη Σμαραγδή έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, μαζί με όσους είχαν την τιμή και τη χαρά να βρεθούν στο πλευρό της.

Η παραγωγός και σύζυγος του Γιάννη Σμαραγδή συνδέοντας με τον σκηνοθέτη, με έναν  νεανικό έρωτα, καθώς η πρώτη τους γνωριμία έγινε την εποχή που η Ελένη Σμαραγδή ήταν μόλις 16 ετών.

Γιάννης – Ελένη Σμαραγδή: Η πρώτη γνωριμία

«Πήγαινα να αγοράσω φάρμακα και ροδόνερο για να βλέπω τον Γιάννη. Η συνάντησή μας και η γνωριμία μας ήταν μοιραία. Θυμάμαι ένα απόγευμα μετά το φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος, πήρα το λεωφορείο για να γυρίσω στο σπίτι. Εκεί καθόταν ο Γιάννης με ένα φίλο του. Πήγα και κάθισα μαζί τους, πιάσαμε την κουβέντα και ήρθαμε πιο κοντά», δήλωνε το 2009 σε συνέντευξή της η Ελένη Σμαραγδή.

Δες παρακάτω φωτογραφία από την τελευταία τους δημόσια εμφάνιση27-03-2019 ΕΒΕΠ-11η Απονομή βραβείων “Προσωπικότητες 2019”.Γιάννης Σμαραγδής-Ελένη Σμαραγδή:

Από την άλλη, ο Γιάννης Σμαραγδής πιστεύει ότι αυτή η συνάντηση ήταν καρμική: «Η πραγματικότητα είναι ότι καθένας από εμάς θα βρει αυτό που έχει αποφασιστεί να βρει και δεν το αποφασίζoυμε εμείς οι άνθρωποι. Είναι το πεπρωμένο μας 100%. Ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί, ακόμα και αν οι άνθρωποι αντιστέκονται, γιατί μερικές φορές και οι άνθρωποι αντιστέκονται», είχε δηλώσει σε κοινή συνέντευξη με την σύζυγό του.

Ελένη Σμαραγδή – Οι δημόσιες εμφανίσεις δίπλα στον Γιάννη Σμαραγδή

Το ζευγάρι το οποίο μετρούσε μια ολόκληρη σχεδόν ζωή μαζί, σε κάθε δημόσια εμφάνιση ήταν πάντα χαμογελαστό. Η Ελένη Σμαραγδή συνόδευε τον σύζυγό της, καμαρώνοντας τις μεγάλες του κινηματογραφικές ταινίες που σκηνοθετούσε, ενώ άλλοτε θαύμαζαν από κοινού δουλειές φίλων και συναδέλφων.

14-05-2013 Badminton-Επίσημη πρεμιέρα “Ποιός τη ζωή μου…”.Γιάννης Σμαραγδής με την σύζυγο του, Ελένη

11-06-2013 Παλλάς.Παγκόσμια πρεμιέρα ταινίας “Before Midnight”.Γιάννης Σμαραγδής-Ελένη Σμαραγδή 

18-09-2013 Παλλάς.”Νύχτες Πρεμιέρας”.Ελένη Σμαραγδή-Γιάννης Σμαραγδής-Ορέστης Ανδρεαδάκης 

08-12-2014 Village Mall.Πρεμιέρα ταινίας “Κοινός Παρονομαστής”.Ελένη Σμαραγδή-Γιάννης Σμαραγδής-Γιάννης Κακουλίδης 

08-12-2015 Θέατρο Γκλόρια.Επίσημη πρεμιέρα “Θεέ μου, τι σου κάναμε;”.Ελένη Σμαραγδή-Γιάννης Σμαραγδής  

28-11-2017 Θέατρο Δανδουλάκη-Επίσημη πρεμιέρα “Έξυπνα,μικρά ψέμματα”.Γιάννης Σμαραγδής-Ελένη Σμαραγδή 

Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.Κηδεία Γιώργου Πάτσα.Γιάννης Σμαραγδής-Ελένη Σμαραγδή

 

Η Ελένη Σμαραγδή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και σινεμά στο Παρίσι στα πανεπιστήμια Sorbonne Nouvelle και Paris VIII αντίστοιχα. Υπήρξε δραστήρια υπέρμαχος των τεχνών από τα χρόνια της στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Από το 1980 έως το 1995 εργάσθηκε ως ιδρυτικό μέλος και αργότερα ως υπεύθυνη του Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος. Σ’ αυτό το διάστημα διοργάνωσε και επιμελήθηκε πολλές εκδηλώσεις, ομιλίες και εκθέσεις καθώς και πολλές εκδόσεις μία εκ των οποίων βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More