Ελένη Βαΐτσου: «Δεν είπα ποτέ “Αχ, γιατί τελείωσε το Μπρούσκο;”»

Τα τελευταία χρόνια, είναι πολλά τα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν σε σίριαλ και πιθανόν να μην έχουν τις απαραίτητες υποκριτικές γνώσεις επισημαίνει η Ελένη Βαΐτσου, σχολιάζοντας την κατάσταση και βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Η τηλεόραση, καλώς ή κακώς, είναι εικόνα, πρώτα κοιτάνε αν γράφει η φάτσα σου και μετά αν τα λες και πώς τα λες. Αυτό είναι θέμα του ανθρώπου που σε προσλαμβάνει. Θεωρώ ότι ο επαγγελματισμός μπορεί να υπάρξει και από άνθρωπο που δεν έχει τελειώσει τη σχολή».

Σχολιάζοντας, λοιπόν, τη σωστή συμπεριφορά, αναφερόμαστε στο άγχος των ηθοποιών, τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν και τις επίσημες, θεατρικές πρεμιέρες: «Είναι πάντα σφιγμένες. Κάποιοι έχουν άγχος επειδή στην επίσημη πρεμιέρα θα είναι και δημοσιογράφοι που θα γράψουν για την παράσταση. Επίσης, ανάμεσα στους καλεσμένους είναι άνθρωποι του χώρου που συχνά δίνουν το “παρών” από υποχρέωση και όχι γιατί θέλουν όντως να παρακολουθήσουν την παράσταση. Αυτό ο ηθοποιός το αντιλαμβάνεται. Αν ο άλλος είναι στην πρώτη σειρά με το κινητό του στο χέρι και βλέπεις ότι βαριέται, στο περνάει. Μην πας πραγματικά. Εγώ προτιμώ, αντί για την επίσημη πρεμιέρα, να πηγαίνω μια άλλη μέρα», δηλώνει στο περιοδικό People.

Το παρελθόν ανήκει στο… παρελθόν

Προσπαθεί να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να μου μιλήσει για τη στιγμή που άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι πλέον είναι αναγνωρίσιμη: «Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα για το Μπρούσκο καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο με αναγνώριζαν ήδη, γιατί είχαμε βγει στα περιοδικά και είχε κυκλοφορήσει το τρέιλερ. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα». Παρόλο που κόσμος άρχισε να την πλησιάζει στον δρόμο και να της πιάνει την κουβέντα, η Ελένη δεν τρόμαξε: «Απλώς μου φαινόταν πολύ περίεργο, μερικές φορές, μάλιστα, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Δεν σου κρύβω ότι υπήρξαν στιγμές που ήταν λίγο ενοχλητικό, απότομο και πιεστικό». Σε παλαιότερες συνεντεύξεις της είχε δηλώσει πως ήθελε να τελειώσει το Μπρούσκο, αφού αντιλαμβανόταν ότι είχε κάνει τον κύκλο του. Τη ρωτάω αν σε βάθος χρόνου αναθεώρησε τα τότε συναισθήματά της: «Κοίταξε να δεις, ήταν μια δουλειά που έφτασε στο τέλος της. Δεν είπα ποτέ “Αχ, γιατί τελείωσε;”. Είχε έρθει η ώρα να κάνουμε καινούρια πράγματα». Με τον Ανδρέα Γεωργίου έχει συνεργαστεί δύο φορές μέχρι στιγμής, ενώ δεν αποκλείει την πιθανότητα να συναντηθούν επαγγελματικά και στο μέλλον. Με τους περισσότερους συναδέρφους από το Μπρούσκο έχει κρατήσει επαφές, ενώ όταν συναντιούνται αποφεύγουν να μιλούν για τα περασμένα: «Δεν ασχολούμαστε καθόλου με το παρελθόν. Λέμε τα νέα μας, τι κάνουμε στη ζωή μας και ίσως μιλήσουμε για τα μελλούμενα. Η δουλειά είναι τέτοια που δεν σε αφήνει να μένεις πίσω. Αν ήταν να συζητάμε για τις παλαιότερες δουλειές, δεν θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στις καινούριες».

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Έθνος.

Read More

And More