Μόνο στο TLIFE

Ελένη Χατζίδου για τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη: «Είμαστε πολύ ταραγμένοι, μιλάω διαρκώς με τον αδελφό μου»

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που έχουν ανοίξει τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας.

Οι δασικές εκτάσεις που έχουν καταστραφεί είναι τεράστιες ενώ 18 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο -ανάμεσα τους δυο παιδιά- στο Δάσος της Δαδιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Η Αλεξανδρούπολη άλλωστε είναι από τις περιοχές που έχουν υποστεί και τη μεγαλύτερη καταστροφή αφού η φωτιά μαίνεται στην περιοχή από το Σάββατο 19/8.

Η Ελένη Χατζίδου, που κατάγεται από την περιοχή και η οικογένειά της εξακολουθεί να μένει εκεί, δημοσίευσε χθες, Τρίτη 22/8 στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram ένα στιγμιότυπο δείχνοντας μόνο ένα μικρό δείγμα όσων έχουν συμβεί. ΤοTLIFE επικοινώνησε μαζί της και εκείνη εμφανώς αναστατωμένη και στεναχωρημένη για όσα συμβαίνουν μας περιέγραψε την κατάσταση αλλά και την αγωνία της.

«Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που ανέβασα στον λογαριασμό μου βρίσκεται στα Λουτρά Έβρου, το χωριό μου. Ευτυχώς το χωριό μου δεν κάηκε γιατί τελευταία στιγμή ο άνεμος άλλαξε φορά, ωστόσο έχει εκκενωθεί, το ίδιο και οι γύρω περιοχές. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, και το νοσοκομείο, όπως ξέρετε εκκενώθηκε και οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε πλοίο.

Στην περιοχή εκτός από την πυροσβεστική βοηθά και ο στρατός στην κατάσβεση. Ο αδερφός μου που ζει εκεί, είναι στον στρατό και μας ενημερώνει συνεχώς για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Η φωτιά αντί να υποχωρεί γίνεται όλο και πιο δυνατή» μας είπε η Ελένη Χατζίδου.

«Οι γονείς μου ευτυχώς δεν βρίσκονταν στο χωριό όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, είναι στη Χαλκιδική. Σαφώς και είχαν αγωνία για το σπίτι μας και σκέφτηκαν μήπως πρέπει να πάνε να δούνε από κοντά τι συμβαίνει, αλλά εννοείται δε θα τους αφήναμε.

Το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, εκεί βρίσκεται και το σπίτι του αδερφού μου, δεν έχει κινδυνέψει αλλά όλα σχεδόν τα χωριά έχουν καταστραφεί. Δεν έχει μείνει τίποτα. Εννοείται πως υπάρχει μεγάλη αγωνία και είμαστε όλοι πολύ ταραγμένοι. Μιλάω διαρκώς με τον αδερφό μου για να μαθαίνω τι γίνεται.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη αλλά σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, όπου υπάρχουν ενεργά πύρινα μέτωπα. Η καταστροφή από τις πυρκαγιές είναι τεράστια, δε ξέρω πως θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας χωρίς καθόλου πράσινο» πρόσθεσε η Ελένη Χατζίδου..

Read More

And More