Ελεονώρα Μελέτη: “Έμενα ξεσκίστε με. Όχι όμως το περιβάλλον μου”

Η Ελεονώρα μιλήσε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για το πόσο μπορεί να έχει αλλάξει στα οκτώ χρόνια τηλεοπτικής παρουσιάς αλλά και για την απόφαση της να κινηθεί νομικά απέναντι στα περιοδικά!

Μιλάς πέντε γλώσσες, είσαι απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας και σπουδαζεις Συμβουλευτική Ψυχολογία… Δεν είσαι overqualified για να παρουσιάσεις ένα μεσημεριανό;

Ξέρεις πόσοι γιατροί δουλεύουν ως σερβιτόροι; Δεν πιστεύω ότι η μόρφωση ορίζει το αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνεις, ούτε πιστεύω ότι λόγω των γνώσεων μου μου θα πρέπει να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα. Η μόρφωση μου είναι γι αδική μου προσωπική χρήση ύστερα από δική μου επιθυμία. Βλέπεις είμαι ένας άνθρωπος που το μεσημέρι όταν τελειώνει την εκπομπή και νγάζει το μακιγιάζ θα παέι σπίτι του, θα διαβάσει βιβλία και θα κάνει όμορφες συζητήσεις με φίλους. Έχω πολλές αναζητήσεις πέρα από τη δουλειά μου και με απασχολούν πολλά υπαρξιακά ζητήματα. Τώρα, για παράδειγμα, διαβάζω για τις θρησκείες.

Δεν κουτσομπολεύεις εκτός δουλειάς;

Δεν είναι ένα αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι έξω από την δουλειά μου. Όπως ένας καρδιοχειρουργός μόλιες τελειώσει τη δουλειά του δεν μιλάει για επεμβάσεις, έτσι και έγω όταν φεύγω από τη δουλειά μου παύω να μιλάω γι΄αυτή. Θυμάμαι πως όταν με επέλεξε ο ΑΝΤ1 για τον Πρωινό καφέ είχα φάει πολύ κράξιμο για το ότι έχω ένα πανεπιστήμιο και μιλάω πέντε γλώσσες. Λέγανε: Που πας, γλυκιά μου, με το πτυχίο; Πως θα σε καταλάβει η νοικοκυρά; Εν συνεχεία, όλες οι παρουσιάστριες θυμήθηκαν ότι έχουν ένα ξεχασμένο πτυχίο στο συρτάρι και άρχισαν να τα βγάζουν ένα- ένα προς τα έξω. Για μένα ήταν ένα βήμα μπροστά…

Έχεις παίξει ποτέ με τα media και με τους φωτογράφους με σκοπό να πειράξεις τον σύντροφο σου;

Ποτέ και με τίποτα, όσο κι αν σατανικά και ενδόμυχα μπορεί να μου αρέσει πάρα πολύ το concept της διαβολογυναίκας.

Στοιχεία διαβολογυναίκας έχεις μέσα σου;

Όχι. Στην πράξη δεν είμαι καθόλου διαβολογυναίκα. Αν μου κάνουν κάτι, δεν θα εκδικηθώ, θα αδιαφορήσω.

Έχεις μπει ποτέ στον πειρασμό να διαδώσεις μια είδηση;

Κατά το παρελθόν όταν άκουγα κάποιο βαρύγδουπο ψέμα προσπαθόυσα να διαδώσω την αλήθεια. Τελικά, το εγκατέλειψα και αυτό…

Και έπιασες τα εξώδικα;

Απέναντι στα περιοδικά κινήθηκα για πρώτη φορά νομικά ύστερα από οκτώ χρόνια στον χώρο, και όχι άδικα. Όταν βλέπω ότι δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι σε πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιότητα, αλλά βρίσκονται δίπλα μου επειδή είναι φίλοι, σύντροφοι, γνωστοί, συμμαθητές, γονείς ή συγγενείς, δεν μπορεί κάποιος να τα υποχρεώνει να υφίστανται την έκθεση τους με τρόπο βίαιο. Υπήρξε ένα περιστατικό παντελούς έλλειψης σεβασμού και αντέδρασα.

Λίγο παραράλογη η αντίδραση;

Καθόλου. Δεν ζήτησα από τα περιοδικά να μην παίζουν εμένα. Εμένα ξεσκίστε με! Όχι όμως το περιβάλλον μου. Το ότι κάποιος βρίσκεται δίπλα μου δεν σημαίνει ότι οφείλει ή ότι συναινεί στο να βλέπει τη φάτσα του στο διαδίκτυο.

Έχεις δηλώσει κάπου ότι τους ύπουλους και υποχθόνιους ανθρώπους τους καταλαβαίνεις αμέσως και τους κρατάς όσο πρέπει κοντά σου για να μη σε πειράξουν…

Οι καλύτερες λαβές δίνονται όταν είσαι σε κοντινή απόσταση με τον άλλον. Γι΄αυτό και αυτούς τους ύπουλους και υποχθόνιους ανθρώπους τους κρατάω ακόμη πιο κοντά μου απ΄ό,τι τους φίλους μου.

Νιώθεις ότι η δημοσιότητα σε έχει αλλάξει;

Με έχει κάνει καλύτερη. Τα έχω βρει πολύ ωραία με τον εαυτό μου και έχω κάνει πολλά ξεκαθαρίσματα μέσα μου.

Μετά την τελευταία μεγάλη και γνωστή σχέση σου ερωτεύτηκες ξανά;

Δεν θα ήθελα να απαντήσω , γιατί θα είναι σαν να δίνω σε κάποιους το δικαίωμα να πατήσουν στο έδαφος όπου τους έχω απαγορεύσει την είσοδο.

Διάβασε περισσότερα στο Θέμα People που κυκλοφορεί!

Read More

And More