Ελεύθερο αφήνουν τον Ρόμαν Πολάνσκι οι Ελβετικές Αρχές!

Ελεύθερος αφέθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι, μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσής του στις ΗΠΑ, από τις Ελβετικές Αρχές. Ο Πολάνσκι είχε κατηγορηθεί για το βιασμό μιας 13χρονης κοπέλας και βρισκόταν από το Δεκέμβρη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο διάσημος σκηνοθέτης είχε συλληφθεί στις 26 Σεπτεμβρίου του 2009 για την υπόθεση βιασμού της 13χρονης Σαμάνθα Γκέιμερ, το 1977. Μάλιστα από το Δεκέμβρη είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σαλέ του στο Γκστάαντ, μέχρι οι Ελβετικές Αρχές να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν το αίτημα των ΗΠΑ να εκδοθεί στη χώρα τους.

Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας, το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ. “Ολα τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας του αίρονται”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Ενώ, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας, Έβελιν Γουίντμερ-Σλουμπφ είπε ότι: “Ο κύριος Πολάνσκι μπορεί να κινηθεί ελεύθερα. Από τις 12:30 σήμερα (Δευτέρα) είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος”.

Το υπουργείο παραδέχθηκε ότι ελήφθησαν υπόψη και εθνικά συμφέροντα για τη λήψη της απόφασης.

Παράλληλα, αναφέρουμε πως ο γνωστός σκηνοθέτης, το 1978 είχε παραδεχθεί ότι είχε παράνομη σεξουαλική επαφή με την 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ. Στην αρχή είχε κατηγορηθεί για έξι κακουργήματα και αντιμετώπιζε έως και ισόβια κάθειρξη. Όμως, έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα, δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική επαφή με ανήλικη και οι κατηγορίες για τα πέντε κακουργήματα αποσύρθηκαν. Λίγο αργότερα διέφυγε στη Γαλλία.

Ωστόσο, το Μάιο, Βρετανή ηθοποιός, που εμφανίστηκε στην ταινία του Ρομάν Πολάνσκι Πειρατές (1986), δήλωσε πως ο σκηνοθέτης την κακοποίησε σεξουαλικά πριν από μερικές δεκαετίες στο Παρίσι, όταν ήταν 16 ετών.

Read More

And More