Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η εξομολόγηση για την Ελένη Μενεγάκη και η αποκάλυψη για το μέλλον της συνεργασίας τους

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου είναι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται σταθερά στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι δυο τους φαίνεται να έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, με τη δημοσιογράφο να παραδέχεται στη συνέντευξη που έδωσε στο ΟΚ! και στον Γιώργο Πράσινο πως η Ελένη Μενεγάκη είναι για εκείνη ένα πανεπιστήμιο που ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει.

Έχεις όμως και μια άλλη σταθερή «σχέση» στη ζωή σου, την Ελένη Μενεγάκη.

Κοντεύουμε δεκαετία πια.

Για τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές το να δουλεύει κάποιος με την Ελένη Μενεγάκη είναι σχολείο. Εσύ τι έμαθες από τη συνεργασία σου με εκείνη;

Ακόμα μαθαίνω. Νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος που επέστρεψε γιατί προσωπικά δεν το είχα ολοκληρώσει το πανεπιστήμιο. Είχαν μείνει οι σπουδές στη μέση. Δεν είναι όμως μόνο επαγγελματικό σχολείο η Ελένη. Έχει πολλά να σε διδάξει σε πολλά επίπεδα, ως άνθρωπος, ως μητέρα, ως γυναίκα, ως μέρος του κοινωνικού συνόλου. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά μοιράζει τη γνώση της και την εμπειρία της απλόχερα και γενναιόδωρα. Αυτό είναι το αξιοσημείωτο.

Ταυτίζεσαι με τη ματιά της Ελένης στα πράγματα;

Δεν ταυτιζόμαστε πάντα, αλλά εμπιστεύομαι τρομερά το μυαλό της και τον τρόπο που σκέφτεται. Όταν λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που σκέφτομαι εγώ, ίσως να μη συμφωνήσω, αλλά οφείλω να το εξετάσω σοβαρά.

Ποια συμβουλή της κρατάς;

Είναι τόσα πολλά. Με τον τρόπο της με έχει διδάξει υπομονή, αντοχή και πηγαία θετική διάθεση απέναντι στη ζωή. Να μην αναλώνομαι με τα μικρά. Να δίνω αξία στην κάθε μέρα. Και να φοράω κραγιόν.

Θα είσαι και του χρόνου στην Ελένη;

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ναι.

Read More

And More