Ελισάβετ Μουτάφη: Η οικονομική κρίση, η συνεργασία που “πάγωσε” και τα δημοσιεύματα που την δυσαρέστησαν!

Το όνομά της έχει συνδεθεί με μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες, ενώ αποτελεί από τις σπάνιες περιπτώσεις που έδινε ηχηρό παρών ακόμη και στην περίοδο της κρίσης της TV. Η Ελισάβετ Μουτάφη μπορεί να χαμογελά πλατιά για το πόσο καλά τα έχει καταφέρει, μπορεί να νιώθει ευγνώμων γιατί έχει βρει την ισορροπία σε επαγγελματικά και προσωπικά, μπορεί και το κάνει να δηλώνει ευτυχισμένη… Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά του ΑΝΤ1Οργή“, ανοίγει τα χαρτιά της και, διανύοντας την καλύτερη φάση της ζωής της, μιλά για όλα στο tv kous kous και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου.

Είστε από τους ηθοποιούς που ακόμη και στην οικονομική κρίση βρέθηκαν σε σειρές. Πώς τα καταφέρατε;

Δεν το χρησιμοποιώ το ρήμα καταφέρνω, θα πω ότι ήμουν τυχερή. Έχω ζήσει, ως νέα ηθοποιός, τις εξαιρετικά καλές εποχές της τηλεόρασης, με τα τρελά λεφτά, τις ωραίες παραγωγές. Έχω ζήσει, όμως, και την παρακμή όλης της Ελλάδας με την οικονομία, που είχε τρομερές συνέπειες στην τηλεόραση.

Οι εποχές του MEGA σας λείπουν;

Καλύτερα να μην συζητήσουμε για το MEGA. Είναι μία θλιβερή ιστορία, κάθε φορά που τη σκέφτομαι στεναχωριέμαι. Ήμουν παιδί του MEGA και για να είμαι ειλικρινής, όταν ζεις όλο αυτό, όταν αποτελείς κομμάτι των ποιοτικών δουλειών που γίνονται σε αυτό το σταθμό και ξαφνικά εξαφανίζεται το κανάλι, δεν μπορείς παρά να μη στεναχωριέσαι. Όσον αφορά τώρα στο τι μου λείπει, δεν θα μιλήσω για τα οικονομικά, έχει συζητηθεί πολύ. Οι παραγωγές, τις εποχές που υπήρχε άνεση, ήταν τελείως διαφορετικές με αυτό που ζούσαμε τα τελευταία χρόνια. Αυτό, λοιπόν, μου λείπει, οι καλές παραγωγές, αλλά ευτυχώς έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τη σειρά μας, τα πράγματα έχουν αρχίσει να φτιάχνουν πολύ.

Όποτε είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι ο τροχός γυρίζει…

Σαφέστατα ναι! Αυτό που αρχίζει να γίνεται τώρα θυμίζει τις καλές εποχές, θυμίζει το τότε. Και στο αποτέλεσμα των σειρών και στις παραγωγές.

Υπάρχουν σημεία που πρέπει να προσεχθούν στην τηλεόραση για να μη φτάσουμε πάλι στο ίδιο σημείο;

Εδώ και πολλά χρόνια λέω ότι χρειάζονται προσοχή και ισορροπία, δεν πρέπει να μας ξαναπιάσει υστερία για τον αριθμό των σίριαλ που θα βγαίνουν στον αέρα. Υπήρξε μία εποχή που έκαναν 100 σίριαλ και τα μισά κόβονταν στα μισά της σεζόν. Δεν έχει νόημα και λογική να γίνεται αυτό, καλύτερα να γίνονται λιγότερα πράγματα αλλά να έχουν συνέχεια και ο κόσμος να μη χάνει τη δουλειά του. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Οι πολλές σειρές δεν μπορούν να υποστηριχτούν από τα κανάλια για χιλιάδες λόγους.

Συχνά προκαλείται μεγάλη συζήτηση γύρω από το αν άνθρωποι που δεν είναι ηθοποιοί είναι άδικο να παίζουν σε σειρές… ποια είναι η γνώμη σας;

Ήμουν η πιο αυστηρή κριτής στο εν λόγω κομμάτι, γιατί σπουδάζουμε, παλεύουμε, γιατί υπάρχουν άνθρωποι με μόρφωση στο επάγγελμα μας που δεν παίρνουν δουλειά στην τηλεόραση. Ξαφνικά, λοιπόν, ένας άνθρωπος με κοινό και fans μπορεί να βρεθεί σε μία σειρά. Ωστόσο, μετά την οικονομική κρίση, είδα διαφορετικά κάποια πράγματα. Η τηλεόραση απασχολεί πολύ κόσμο – και ηθοποιοί παρουσιάζουν εκπομπές. Οπότε γιατί να κρίνεις κάποιον που παίζει σε μία τηλεοπτική σειρά; Δεν μπορώ να σταυρώσω κάποιον, δεν με ενοχλεί πια, όλοι τα κάνουμε όλα στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή, γιατί περάσαμε δύσκολα, περάσαμε οικονομική κρίση.

Αν έπαιζε σε θέατρο, θα άλλαζαν η γνώμη και η θέση σας;

Αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Αν μου έλεγες ότι θα παίξει στο θέατρο ή καλύτερα στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, εκεί ίσως γινόμουν πιο σκληρή, αλλά και πάλι μπορείς να το συζητήσεις. Για μένα πλέον παίζει ρόλο ο τρόπος που το κάνεις και ο σεβασμός που δείχνεις απέναντι σε αυτό που κάνεις. Τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, αν και σαφέστατα θεωρώ ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τις δουλειές από τους ηθοποιούς

Τι σας έχει κάνει να μην πείτε το ναι στην παρουσίαση μιας εκπομπής; Προτάσεις υπήρξαν…

Προτάσεις όντως υπήρξαν και μάλιστα πολύ καλές. Δούλευα τόσο πολύ, έκανα σειρές, θέατρο, ήμουν 20 ώρες την ημέρα στο πόδι. Οπότε, δεν προλάβαινα και θεωρούσα ότι δεν με αφορούσε. Τώρα, όμως, έχουν αλλάξει τα πράγματα στο κεφάλι μου και αν έβρισκα μια εκπομπή που να με αφορούσε, να μου άρεσε, ίσως έλεγα ναι.

Συζητήσεις για τη νέα σεζόν κάνετε;

Συμμετέχω σε μία εξαιρετική σειρά που λέγεται το «Μυστικό της πεταλούδας». Το σίριαλ ήταν να προβληθεί στο Open, είχε συμφωνηθεί, ωστόσο άλλαξαν οι ιθύνοντες και έχουν παγώσει τα πάντα. Τώρα, έχει παγώσει όλη η μυθοπλασία και είμαστε σε συζητήσεις για να δούμε τι θα γίνει. Θεατρικά δεν έχω ακόμη κάτι ανακοινώσιμο.

Είστε ένας άνθρωπος non stop;

Έτσι είμαι, είμαι έτσι σαν άνθρωπος. Υπάρχουν στιγμές που σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρεις ισορροπία, αλλά ευτυχώς για μένα, αυτές είναι μόνο στιγμές. Όταν ζορίζομαι, προσπαθώ, δεν τα παρατώ.

Υπήρξαν φορές που δυσαρεστηθήκατε με δημοσιεύματα;

Όχι, δεν θα το έλεγα. Έχω πολύ καλή σχέση μου τους δημοσιογράφους, με τα περιοδικά. Σίγουρα μπορεί να έχει γραφτεί κάποια υπερβολή, αλλά γενικά δεν έχω ασχοληθεί. Και πριν παντρευτώ έναν άνθρωπο που είναι δημοσιογράφος (σ.σ.: Μάνος Νιφλής), οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους του επαγγέλματος ήταν εξαιρετικές. Με έχουν σεβαστεί και τους έχω σεβαστεί. Ό,τι θες να προστατέψεις, θα το προστατέψεις. Όταν θες να το βγάλεις προς τα έξω, το βγάζεις. Ο γάμος μου, για παράδειγμα, ήταν τόσο, όσο… Δεν εμποδίσαμε κανέναν να έρθει, να βγάλει φωτογραφίες, αλλά προστατεύσαμε τα παιδιά που ήταν εκεί. Οπότε, όλα όμορφα και ωραία. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να το χειριστεί με τον δικό του τρόπο…

Νιώθετε ότι είστε στην καλύτερη φάση της ζωής σας; Επαγγελματικά, προσωπικά…

Νιώθω ευλογημένη για όλα αυτά που μου συμβαίνουν. Εκτός από ευτυχία, ξέρω πού πατάω, πού βρίσκομαι, είμαι σε μία ηλικία που ξέρω τι μου γίνεται. Έχω κάνει πράγματα, θέλω να κάνω κι άλλα. Είμαι επί της ουσίας πολύ καλά και νομίζω ότι φαίνεται.

Read More

And More