Έλλη Κοκκίνου: Ο 11χρονος γιος της, Αλέξανδρος, ο έρωτας στη ζωή της και το φλερτ στα social media

Η Έλλη Κοκκίνου, στην πιο ώριμή της φάση, και πιο fit από ποτέ, παραχώρησε συνέντευξη στο DOWN TOWN Κύπρου και μίλησε στον Αλέξανδρο Πρίφτη για τη δουλειά κάνοντας την αυτοκριτική της, τον 11χρονο γιο της, Αλέξανδρο, τον έρωτα, το φλερτ, τις αλλαγές στον χαρακτήρα της μέσα στα χρόνια που δεν αλλοίωσαν, ωστόσο, την ουσία της.

«ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!»

«Δεν είναι ένα, είναι πολλά. Ας πούμε, πέρσι, πήγα δύο φορές στην Πάρο, μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων. Τόσο πολύ αγαπώ το νησί αυτό! Κι όποτε πάω για διακοπές, περνάω τέλεια. Αλλά, δεν μπορώ να ξεχάσω ποτέ τα παιδικά μου καλοκαίρια στο χωριό! Πήγαινα στους παππούδες μου, στην Ηλεία. Μάζευα εγώ τα αυγά, κάθε πρωί, από τις κότες για να φτιάξουμε πρωινό. Είχαν μεγάλα κτήματα, κοτέτσι, μποστάνι με λαχανικά. Ένας άλλος τρόπος ζωής, με αυτό που ζούμε σήμερα. Πέρασα υπέροχα καλοκαίρια στη ζωή μου…».

Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ

«Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο μου single μου “Tάξε μου” από την “Cobalt Music”. Έχω περισσότερο άγχος για κάθε νέο βήμα και κάθε νέο τραγούδι, σε σχέση με το παρελθόν – ακόμη και τότε που ήμουν στα ξεκινήματά μου. Η μουσική βιομηχανία και τα ραδιόφωνα λειτουργούν πια με διαφορετικές συνθήκες. Κάποτε τα ραδιόφωνα έπαιζαν τα τραγούδια που τους έλεγαν οι δισκογραφικές, αλλά και τα τραγούδια που άρεσαν στον κάθε ραδιοφωνικό παραγωγό – πλέον, δεν υπάρχουν αυτά. Υπάρχει το you tube, σηματοδοτεί την επιτυχία του καλλιτέχνη κι από εκεί και πέρα κάποια ραδιόφωνα είτε ακολουθούν είτε όχι. Για παράδειγμα, έχω κομμάτια στο you tube που πηγαίνουν πολύ καλά, αλλά δεν παίζουν στα ραδιόφωνα. Όλα τα πράγματα εξελίσσονται κι αλλάζουν, αλλά η πολιτική κάποιων ραδιοφώνων με στεναχωρεί – δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

Έτυχε ποτέ να σου ζητήσουν χρήματα, ώστε να παίξουν δικά σου τραγούδια;
Ναι, φυσικά αλλά όχι προσωπικά σε μένα, υπήρξε άνθρωπος που ζήτησε χρήματα από εμένα μέσω της δισκογραφικής μου εταιρίας, ώστε να τα παίξει στο ραδιόφωνο, αλλά δεν τα δώσαμε. Αν κάνεις την αρχή, δεν έχει τελειωμό και συνεχώς θα σου ζητάνε.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανες στην επαγγελματική σου πορεία;
Το ότι δεν πήγα να τραγουδήσω στο «Rex», του κυρίου Μαροσούλη, όταν μου ζητήθηκε πριν αρκετά χρόνια και παρέμεινα εκεί που ήμουν εκείνη την περίοδο. Την πρόταση την απέρριψα για συναισθηματικούς λόγους, ώστε να μείνω εκεί που ήμουν.

Τι σε απογοήτευσε περισσότερο στον χώρο σου;
Συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων. Αλλά αυτά συμβαίνουν παντού, όχι μόνο στον δικό μου χώρο. Αγαπώ αυτό που κάνω, εργάζομαι σκληρά. Απογοητεύσεις υπάρχουν σε όλους τους χώρους.

Πολλοί συνάδελφοί σου, τα τελευταία χρόνια, ασχολούνται και με το μιούζικαλ. Θα το τολμούσες κι εσύ;
Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα πάρα πολύ να συμβεί. Το να συνδυάσεις, όμως, το θέατρο και τις νυχτερινές εμφανίσεις είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να αποφασίσεις ότι αυτή την περίοδο θα κάνω το ένα απ’ τα δύο. Από μικρό παιδί με μάγευαν τα μιούζικαλ. Φέτος, μου έγινε πρόταση να συμμετάσχω σε μιούζικαλ που θα ανέβει τη χειμερινή σεζόν, δεν απάντησα όμως θετικά γιατί ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία είναι αρκετός και εγώ αυτή την περίοδο έχω αρκετές επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ο ΕΡΩΤΑΣ, Η ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΛΕΡΤ

«Δεν πιστεύω στο “για πάντα μαζί”. Δεν υπάρχει – κι ούτε είμαι πια τόσο ρομαντική όπως ήμουν κάποτε. Το “θα είμαστε για πάντα μαζί”, το λέμε σε νεαρή ηλικία. Ωραίο είναι, μακάρι να συνέβαινε, αλλά δες τι γίνεται… Είμαι πιο ρεαλίστρια, πιο λογική πια. Οι σχέσεις είναι εύκολες, εμείς οι άνθρωποι τις κάνουμε δύσκολες. Στο χέρι μας είναι όλα. Όσο μεγαλώνουμε, αντί να βάζουμε νερό στο κρασί μας, οι περισσότεροι πεισμώνουν και λένε “μεγάλωσα, έτσι είμαι και δεν αλλάζω”. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, αν το θέλουν. Οφείλουμε να αλλάξουμε, αν θέλουμε να εξελιχθούμε και να γίνουμε ευτυχισμένοι. Σου μιλάω για μικρές παραξενιές που μπορεί να έχουμε και να τις διορθώσουμε. Εγώ κάνω συχνά αυτοκριτική και βλέπω ότι έχω αλλάξει. Αλλά και πάλι, το “για πάντα” δεν επιτυγχάνεται εύκολα. Ξέρω ελάχιστα ζευγάρια που πιστεύω ότι θα είναι για πάντα μαζί και τους θαυμάζω».

Επομένως όταν ξεκινάς μια νέα σχέση, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι έχει ημερομηνία λήξης;
Όχι, δεν ξεκινάω τόσο ψυχρά γιατί, αν το κάνω, ξέρω ότι δεν θα ευχαριστηθώ αυτό που έχω τώρα. Όμως, δεν μπαίνω στο «ροζ συννεφάκι». Πρέπει να ξέρω ότι, ανά πάσα στιγμή, αυτό μπορεί να αλλάξει και είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τις νέες συνθήκες. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εδώ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για εμάς, θα είμαστε για τα αισθήματα του άλλου; Απωθημένα δεν έχω, όμως, στη ζωή μου. Έχω ζήσει πολύ όμορφες σχέσεις, γλυκές συνυπάρξεις. Έχω ζήσει καλά κι έντονα. Έχω ευχαριστηθεί στη ζωή μου

Πώς αντιδράς όταν σε φλερτάρουν μέσω των social media;
Αμήχανα λίγο. Κοίτα, όταν είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή μαζί μου, δεν με ξέρουν καν από κοντά, δεν έχουμε γνωριστεί εννοώ, τότε το καταλαβαίνω. Είναι ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσουν και να με πλησιάσουν. Όμως δεν μου αρέσει εμένα αυτός ο τρόπος. Αν είναι άνθρωποι που γνωρίζω και δεν έχουν επιχειρήσει να εκφραστούν μπροστά μου και το κάνουν μέσω των social με χαλάει. Είμαι της παλιάς σχολής. Αν θέλει κάποιος να μου μιλήσει, ας επιχειρήσει να με πλησιάσει! Δεν είμαι απρόσωπη, ούτε ψυχρή, ούτε ξινή. Παλιά ήμουν πιο πολύ – να, είδες, έχω αλλάξει (γελάει). Μπορεί κάποιος να με πλησιάσει, αν θέλει. Κι αν δεν επιθυμώ να προχωρήσει κάτι, θα το δείξω. Προτιμώ τα ανθρώπινα πράγματα, τις κανονικές επαφές. Όχι τις διαδικτυακές.

Ωστόσο, αυτή είναι η «μόδα» της εποχής…
Συγγνώμη, αλλά για μένα αυτό είναι μία τεράστια χαζομάρα. Δεν είναι το Instagram όλη μου η ζωή. Εννοείται ότι και εγώ ασχολούμαι με τα social αλλά με μέτρο! Υπάρχουν άνθρωποι που τους απασχολεί μόνο πόσα likes θα πάρουν, πόσους followers έχουν, αν θα βγάλουν ωραία φωτογραφία κτλ. Κι όμως, η ζωή μας δεν θα πρέπει να είναι αυτή! Η ζωή είναι εκεί έξω και περνάει. Δεν είναι στην οθόνη του κινητού μας. Πας σε ένα μπαράκι και τους βλέπεις όλους με ένα κινητό. Αντί να δουν τις κοπέλες που περνούν ή τα κορίτσια τα αγόρια που κάθονται δίπλα τους και να γίνει ένα «παιχνίδι», είναι όλοι απορροφημένοι στα κινητά. Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω γύρω μου.

Η ΕΛΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Με τον Αλέξανδρο προσπαθώ να κρατάω τα όρια, γιατί κάθε παιδί αυτό κάνει πάντα: Δοκιμάζει τα όριά του για να δει μέχρι πού το παίρνει να πει ή να κάνει κάτι. Το βλέπω καθημερινά, από τον τρόπο που θα μου μιλήσει, το πώς θα μου απευθυνθεί. Ένα παιδί μπορεί να ξεφύγει εύκολα, ιδίως στο λεξιλόγιό του. Εκεί γίνομαι πολύ αυστηρή. Τους καλούς τρόπους δεν τους διαπραγματεύομαι. Γίνομαι γλυκά αυστηρή! (γελάμε). Είμαστε φίλοι, αλλά κοιτάω να κρατάω και τις ισορροπίες μαμάς και γιου. Κάποιες φορές ίσως να με έχει φέρει σε δύσκολη θέση με ερωτήσεις και απορίες που έχει. Προσπαθώ να προβλέπω τι απορίες μπορεί να έχει και φροντίζω να ενημερώνομαι. Απευθύνομαι σε παιδοψυχολόγο για να λάβω τις σωστές απαντήσεις που πρέπει να δώσω. Μία λάθος απάντηση, μπορεί να κάνει ζημιά στο παιδί και να το τραυματίσει, γεμίζοντάς το με μεγαλύτερες απορίες. Του λέω πάντα την αλήθεια, με τον τρόπο που πρέπει για να καταλάβει».

Δεύτερο παιδί δεν ήθελες ποτέ να κάνεις;
Θα σου πω. Μου πέρασε από το μυαλό κάποια στιγμή στο παρελθόν. Όμως δεν το έκανα. Αν είχα κάνει δεύτερο παιδί, πιθανώς να ήταν ένα μεγάλο μου λάθος. Δεν θα αναλύσω το γιατί, πιθανώς να ήταν λάθος, είναι δικοί μου οι λόγοι, πολύ προσωπικοί. Και μόνο που έγινα μητέρα ενός παιδιού, είμαι πολύ ευτυχισμένη.

Δεν τον έχουμε δει ποτέ…
Δεν έχω αναρτήσει φωτογραφία του γιου μου, με το πρόσωπό του, γιατί δεν το επιθυμώ εγώ, και σέβομαι την επιλογή του να μη θέλει να εκτίθεται. Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να εκτίθενται ανήλικα παιδιά μέσω των social media.

Η ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ

«Συνεχίζω κανονικά τη διατροφή και τη γυμναστική. Όχι, δεν είμαι από τις “τυχερές”, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα στη ζωή μας! Αν φάω, θα το καταλάβετε. Οπότε, προσέχω πολύ. Δεν είναι ότι στερούμαι κι ότι τρέφομαι μόνο με μαρούλια, αλλά έχω κάνει κι εξαντλητικά πράγματα στο παρελθόν. Τώρα πια κάνω ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, αλλά παραμένω “στρατιώτης”. Η μεγαλύτερη θυσία που έκανα για την εξωτερική μου εμφάνιση, ήταν αρκετά χρόνια πριν, όταν περπατούσα καθημερινά, επί τέσσερις ώρες!».

Read More

And More