Έλλη Στάη: «Χαϊδεύω και αποδέχομαι τον χρόνο με κάθε τρόπο»

Έλλη Στάη: «Χαϊδεύω και αποδέχομαι τον χρόνο με κάθε τρόπο» | tlife.gr

Η Έλλη Στάη σπάνια δίνει συνεντεύξεις και προσπαθεί να κρατά την προσωπική της ζωή σε χαμηλούς τόνους. Η σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας έκανε μία εξαίρεση και δύο εβδομάδες μετά τον γάμο του μοναχογιού της, Μάρκου Κατσίμη, παραχωρεί συνέντευξη στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Gala και στον Δημήτρη Δανίκα. όπου μιλάει για τον έρωτα, τον χρόνο και τον φόβο του θανάτου.

Γιατί όλες οι σταρ καταλήγουν πάντα με πανίσχυρους άντρες;

Επειδή αυτές οι γυναίκες είναι δυνατές και λόγω της δύναμής τους είναι ευάλωτες. Έχουν ανάγκη να στηρίζονται σε πανίσχυρους άντρες.

Συμπίπτουν ή διαρκώς αποκλίνουν το “σ’ αγαπώ” από το “είμαι ερωτευμένος”;

Στα νεανικά χρόνια κυριαρχεί με τα μπούνια ο έρωτας χωρίς λογική. Μετά εισέρχονται λίγο – λίγο η λογική, η ωριμότητα, η κατανόηση, η συνύπαρξη.

Πόσο διάστημα μπορεί να λειτουργήσει το αυθόρμητο σεξουαλικό στοιχείο; Τρία, πέντε χρόνια; Έχω κάνει γκάλοπ και όλοι το ίδιο λένε. Επομένως, το μόνο πράγμα που ενώνει ένα ζευγάρι είναι το ανιδιοτελές συναίσθημα. Αν υπάρχει. Και φυσικά, καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος ώστε να ικανοποιήσει τις ζωικές, ενστικτώδεις ανάγκες του με κάποιον άλλον. Αλλά πόσοι μπορούν να συνυπάρξουν με μία τέτοια πραγματικότητα; Άρα συμβιώνουμε με την υποκρισία;

Η υποκρισία είναι διάχυτη στην κοινωνία. Αλλά δεν συμφωνώ ακριβώς μαζί σου. Επειδή εσύ και οι φίλοι σου αισθανόσαστε έτσι, δεν σημαίνει ότι όλοι οι άντρες συμμερίζονται τις απόψεις σας. Η ποικιλία είναι το ακατάβλητο και ακατανίκητο πλεονέκτημα, ο θησαυρός της ζωής. Φαντάσου δηλαδή όλοι να είμαστε και να αισθανόμαστε το ίδιο. Τι πλήξη Θεέ μου!

Η φθορά, ο φόβος του θανάτου;

Τα έχω κουβεντιάσει αυτά από πολύ νέα. Ηρεμώ με την πραγματικότητα. Δεν τον παλεύω τον χρόνο. Τον χαϊδεύω. Με κάθε τρόπο. Τον αποδέχομαι. Δεν μεμψιμοιρώ. Δεν κρύβω την ηλικία μου. Αλλά πρόσεξε την αδικία που διαπράττεται απ’ όλους προς τις γυναίκες. Ακόμα και από τις γυναίκες προς τις γυναίκες. Είμαι συνομήλικη με τον Ερντογάν, όμως κανείς δεν λέει “βρε τον παλιόγερο, γιατί δεν φεύγει από την πολιτική να πάει να ξεκουμπιστεί;”. Αντιθέτως, σκέψου τι σέρνουν όλοι για την Μέρκελ. Ηλικιακά και εμφανισιακά. Εγώ δεν τα δέχομαι όλα αυτά. Γι’ αυτό τους σοκάρω. Εγώ δεν εξετάζω τους ανθρώπους με αποκλειστικό κριτήριο την ηλικία τους. Ούτε πιστεύω ότι η ανανέωση έχει να κάνει αποκλειστικά με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του καθενός. Μπορεί να είναι 70 και να είναι εξαιρετικός. Μπορεί 30, μπορεί σαράντα. Δεν ενδιαφέρει. Ο χαρακτήρας είναι το κριτήριο. Η προσωπικότητα. Μόνο αυτό.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο περιοδικό Gala που κυκλοφορεί

READ more